Vem blir Årets Värmlandsförfattare? | Region Värmland

Vem blir Årets Värmlandsförfattare?

[NYHET] På torsdag tillkännages Årets Värmlandsförfattare och Region Värmlands litteraturstipendiater. Tillkännagivandet görs av regionrådet Stina Höök på Bokmässan i Göteborg. 

Priset Årets Värmlandsförfattare har delats ut sedan 2003, och bland tidigare pristagare finns bland andra Inger och Lasse Sandberg, Lars Andersson och Helene Tursten. Region Värmlands litteraturstipendium är på sammanlagt 60 000 kronor och går till minst två och högst fem verk ur det senaste årets utgivning av litteratur med Värmlandsanknytning.

Priset och stipendiet delas ut för att uppmuntra utvecklingen av litteraturen och berättartraditionen i Värmland, något som är ett viktigt mål i utvecklingsstrategin för Värmland – Värmlandsstrategin. Tillkännagivandet av vilka som får pris och stipendier görs klockan 10.30 på torsdag i Göteborg. Själva utdelningen av pris och stipendier sker däremot under Värmländsk bokmässa i Karlstad i november.  

Program Värmlandsmontern 2015

Bild på Nina Höjdefors

Nina Höjdefors

Chef, Kulturutveckling

Avdelningen för kulturutveckling

054-701 10 50

nina.hojdefors@regionvarmland.se