Öppet hus på Arkivcentrum

[PRESSMEDDELANDE] Den andra lördagen i november firas Arkivens dag i hela Norden.  Årets tema ”Eldfängt” har valts med tanke på att det är 150 år sedan Karlstad brann.

På lördag den 14 november är det öppet hus på Arkivcentrum, och då kan alla besökare passa på att lyssna, titta och fråga. Kanske går det att hitta spår från släktingar, eller spår från hembygden bevarade för all framtid i arkiven.

Dagen kommer, förutom utställningar och andra smakprov ur arkiven, att bjuda på tre föreläsningar med Björn Albinsson – Värmlands brandhistoriska klubb, Olle Nilsson – Värmlandsarkiv samt Lars Nordström i samarbete med Svenska Migrationscentret.
Det finns även möjlighet att se en brandbil från 1938!

Värmlandsarkiv, Föreningsarkivet i Värmland, Landstingsarkivet i Värmland, Värmlands Släktforskarförening, Svenska Migrationscentret,
Karlstad och Hammarö kommunarkiv, Hammarö hembygdsförening och Värmlands Brandhistoriska klubb finns på plats och presenterar sina verksamheter.

Tid: lördagen den 14/11 kl 11-15
Plats: Arkivcentrum, Hööksgatan 2, Karlstad
Kontaktpersoner:
Kristina Hellberg, 054-7011157, kristina.hellberg@regionvarmland.se
Anders Lund, 054-7011170, anders.lund@regionvarmland.se
Jan Löfgren, 054-7011160, jan.löfgren@regionvarmland.se

Läs det fullständiga programmet (pdf 119 Kb)