Mattias Hellberg live på Kyrkeruds folkhögskola | Region Värmland

Mattias Hellberg live på Kyrkeruds folkhögskola

In Egolectric Harmony / turné 2015

Med det hyllade soloalbumet In Egolectric Harmony, ett retrospektivt album med nytolkningar av låtar hämtade från hela hans karriär, firade Mattias Hellberg förra året tioårsjubileum som soloartist och tjugoårsjubileumet av sin första skivinspelning med det Ebbot-producerade Karlstadbandet Nymphet Noodlers. Albumet följdes upp med en Sverige-turné, som hade premiär i Oslo (!) och avslutades på Jamaica (!). I vår och sommar fortsätter Mattias Hellberg nu sitt bejublade turnerande – ensam med sångmick, elgitarr och munspel.

Sedan Mattias Hellberg inledde sin karriär i det Värmländska kultbandet Nymphet Noodlers (med bl.a Martin Hederos och Mattias Bärjed, båda senare medlemmar i The Soundtrack Of Our Lives) har han på olika sätt varit involverad i en rad andra projekt och band, som han spelat in skivor och turnerat med både i Sverige och internationellt. På den imponerande långa meritlistan återfinns bl.a Hederos & Hellberg, Jaqee, Nationalteaterns Rockorkester, Stefan Sundström, Pelle Ossler, The Hellacopters och The Soundtrack Of Our Lives. Han ingår även i Håkan Hellströms band, som förra sommaren avslutade sitt turnerande 2013-14 med den nu skivutgivna rekordkonserten inför närmare 70 000 personer på Nya Ullevi i Göteborg.

Idén och konceptet med att på albumet och turnéäventyret In Egolectric Harmony spela helt på egen hand har inte riktigt lockat Mattias tidigare.

– Men nu, efter diverse bandkonstellationer, känns det både fritt, nervigt, utmanande och framförallt kul! konstaterar Hellberg.

Mattias Hellberg live ensam med elgitarr är rått, intimt och dynamiskt vackert.

19 november 2015 kl. 19.00 spelar han på Kyrkeruds folkhögskola. Konserten är gratis och öppen för alla.

Pressens hyllningar

Så här har recensenterna hyllat Mattias Hellbergs solokonserter:

Ensam med en gitarr fick han igång mer ljud och känslor än vad de flesta band får.
Gefle Dagblad, 2014-11-28

Med sin karakteristiskt väderbitna röst – som ofta låter som om han just vaknat på en parkbänk – och gitarrspel både ömsint som Neil Young och brötigt som, tja, Neil Young, ger Hellberg publiken en högtidsstund.
Smålandsposten, 2014-11-24

Så här har recensenterna hyllat soloalbumet In Egolectric Harmony:

För ju mer avskalat sammanhanget är desto starkare framstår Mattias Hellbergs sorgsna sånger och intensiva och vemodiga röst.
Nöjesguiden. 2014-10-19

Tio låtar från Hellbergs tjugoåriga karriär – i skick som nya. Vilken utmärkt idé.
VF, 2014-10-24

Det är kargt, blått, höst och väldigt starkt.
Gefle Dagblad, 2014-10-28