Noveller på tåg

[PRESSMEDDELANDE] Under den pågående kampanjen Värmland läser kan Värmlandstrafiks tågresenärer läsa noveller under resan. Detta genom ett samarbete mellan Värmland läser, Värmlandstrafik och förlaget Novellix.

Urvalet av noveller består av olika genrer för att passa olika resenärer och läsare. Och tanken är förstås att noveller är lagom långa för att man ska hinna läsa dem när man pendlar.

Titlar ombord:

Spökhanden av Selma Lagerlöf

Frid på jorden av Selma Lagerlöf

Vägen mellan himmel och jord av Selma Lagerlöf

Man kan vinka till varandra från balkongerna av Elsa Billgren

De blå skorna av Linda Olsson

Författarnas himmel av P C Jerslid

Ingenting av Jonas Karlsson

Funkislampa av Jerker Virdborg

Mammalia av Ulrika Kärnborg

Novellix har även tagit fram en speciell box för Värmland läser. I boxen hittar vi två noveller av Selma Lagerlöf, Frid på jorden och Spökhanden, men även John Ajvide-Lindqvists Speciella omständigheter och Amanda Svenssons Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån.

Värmland läser genomförs av Region Värmland i samverkan med alla intresserade aktörer och med stöd av Statens kulturråd. Kampanjen är en del i Region Värmlands arbete med att bidra till att vi når målen i Värmlandsstrategin, som exempelvis ökad livskvalitet och höjd kompetens på alla nivåer.

Läs mer på Värmland läsers kampanjsida

Kontakt:

Louise Alvarsson, projektledare