Det regionala innovationspriset är tillbaka!

[NYHET] Nu är tävlingen om det regionala innovationspriset tillbaka. Syftet med tävlingen är att prisa regionala myndigheters åtgärder som har bidragit till att främja, stimulera och implementera innovation i regionen.

Nätverket av regionala administrationer i Europa, Assembly of European Regions (AER), återupptar nu tävlingen om det regionala innovationspriset – The Regional Innovation Award (RIA). Det regionala innovationspriset syftar till att prisa Europeiska regionala myndigheternas åtgärder som har stimulerat, främjat och genomfört innovation inom deras territorium. För år 2016:s RIA ska projekten vara kopplade till cirkulär ekonomi.

Ansökan till Regional Innovation Award är öppen för alla regioner oavsett om de är AER-medlemmar eller inte. Bidraget som presenteras kan vara antigen ett projekt eller en strategi, som regionen är involverad i.

År 2014 var det Region Värmland som fick det regionala innovationspriset för industriell innovation under en AER ceremoni.

Sista ansökningsdag är den 15 juni 2016 och prisutbildning äger rum i Bryssel den 1 december 2016.

Mer information om ansökan hittar du här.