Ansök till RegioStars Awards 2016

[NYHET] Nu har ansökningsperioden för RegioStars Awars börjat. Syftet med utmärkelsen är bland annat att identifiera goda praxis inom regional utveckling.

EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och statspolitik, lanserar Regiostars Awards 2016. Utmärkelsen har i syfte att identifiera god praxis inom regional utveckling samt lyfta fram innovativa projekt som kan vara inspirerande och attraktiva för andra regioner och projektledare i Europa.

Regiostars Awards för 2016 är indelat i de nedanstående fem kategorier, där en vinnare från varje kategori kommer presenteras.

• Smart Growth: Identifiering av nya möjligheter inom den globala ekonomin.
  • Substainable Growth: Cirkulär ekonomi.
  • Inclusive Growth: Integrerat samhälle – bygga inkluderande och icke-segregerade samhällen.
  • CityStar: Innovativa lösningar för hållbar statsutveckling.
  • Effective management: Göra skillnad genom ny hantering och nya lösningar.

Sista ansökningsdag är den 15 april 2016.

Årets Regiostars prisutdelning kommer att äga rum tisdagen den 11 oktober under 2016 Europeiska veckan för regioner och städer.

Mer information om ansökan hittar du här.