Bolag bildat för snabbare järnvägsförbindelse Oslo-Stockholm

[PRESSMEDDELANDE] Bolaget Oslo-Stockholm 2.55 AB har nu startat. Uppdraget är att driva och samordna arbetet för en snabb och driftsäker järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm.

Bolaget har bildats av Örebro och Karlstad kommun, Region Örebro län och Region Värmland. De är också delägare till lika stor del var.

Det är av nationellt intresse för såväl Norge som Sverige med en snabb och driftsäker järnväg mellan Oslo och Stockholm. Resan mellan huvudstäderna ska ta högst tre timmar för att kunna konkurrera flyget.

Hittills har det dock varit ett bekymmer att det har varit många aktörer och samtalsparters i arbetet.

– Med det nya bolaget finns både en arena för gemensamma samtal och en gemensam samtalspart för Trafikverket, departement och riksdagens trafikutskott. Men framförallt finns en gemensam organisation som driver arbetet framåt, säger Björn Sundin (S), bolagsordförande.

Under våren kommer en VD att rekryteras till bolaget.

Styrelsen består av:

Björn Sundin (S), Örebro kommun – Ordförande