Barnfilmsambassadör på Skolbiodag i Karlstad

[PRESSMEDDELANDE]Film kan sätta igång många tankar och känslor inte minst hos barn. Att våga lyfta och prata om de svåra historierna och använda film som pedagogiskt verktyg är årets tema på Skolbiodagen i Karlstad den 14 april. Suzanne Osten, barnfilmsambassadör och aktuell med ny film, är en av talarna.

Det är Region Värmland tillsammans med Svenska Filmistitutet som arrangerar Skolbiodagen på Värmlands Museum. En inspirationsdag om att våga berätta de svåra historierna, om barns och ungas behov av att prata med vuxna om dem. Och om hur vi hanterar de tankar och känslor som en film kan väcka.

– I varje klass finns det barn som lever med föräldrar som missbrukar alkohol, droger eller lider av svåra depressioner. När de får stöd av vuxna att diskutera saker som de funderar över och oroar sig för då växer de, säger Suzanne Osten.

Suzanne Osten är känd över hela världen för sitt arbete med att alltid prata för barnens rätt och bryta skammen. Nu är hon aktuell med ny film ”Flickan, mamman och demonerna” som har premiär den 15 april. Dagen innan är hon en av talarna på Skolbiodagen i Karlstad.

Dagen kommer även att innehålla flera intressanta föreläsare och seminarier samt filmvisning av bland annat “Pojkarna” som blivit en internationell succé.

Se programmet i sin helhet här

När: 14 april, kl. 8. 30-17, 17-20
Plats: Värmlands Museum och biograf Arenan, Karlstad

För intervju, maila:
Suzanne Osten, barnfilmsambassadör, suzanne@suzanneosten.se (öppnas i nytt fönster)

För mer information, kontakta:
Kjerstin Persdotter, filmkonsulent Region Värmland,
070-539 09 12, kjerstin.persdotter@regionvarmland.se (öppnas i nytt fönster)

Pressbild

Suzanne Osten

Suzanne Osten Ladda ner högupplöst bild här (öppnas i nytt fönster)