"Where is home?" nominerad till Stockholm filmfestival Junior | Region Värmland

”Where is home?” nominerad till Stockholm filmfestival Junior

[NYHET] Av 300 filmer från hela landet är kortfilmen “Where is home?”, av Asad Nazari från Grums, en av de nominerade till Stockholm filmfestival Junior.

I februari presenterades resultatet av filmprojektet “VAR ÄR HEM? – Filmskapande i Grums” som handlade om att ge nyanlända barn och ungdomar möjlighet att uttrycka sig genom film. Asad Nazaris film “Where is home?” är en av de nominerade bidragen i kategorin 11-14 år i 2016 års upplaga av 1 minut film.

– Jag är långt borta från min familj och det är jättetungt. Men idag är jag mycket glad över att mina ansträngningar under filmworkshopen gett resultat. Jag kommer att hitta min väg, säger Asad Nazari.

Idag, onsdag den 13 april, visas de nominerade bidragen på Klara-biografen i Stockholm och på lördag är det dags för prisutdelning, då får vi veta om det är Asads film som är vinnaren.

Se de nominerade bidragen här (öppnas i nytt fönster)

Läs mer om projektet “VAR ÄR HEM?” här