Kortfilmen “Where is home?” vann Stockholm filmfestival Junior

[PRESSMEDDELANDE] Idag var 14-årige Asad Nazari från Grums på plats på prisutdelningen Stockholm filmfestival Junior och vann priset i kategorin 11-14 år med sin kortfilm “Where is home?”.

Det var i februari som Region värmland tillsammans med ungdomar i Grums presenterade resultatet av filmprojektet “VAR ÄR HEM? – Filmskapande i Grums” som handlade om att ge nyanlända barn och ungdomar möjlighet att uttrycka sig genom film. Asad Nazaris film, “Where is home?”, blev nominerad till bästa film i kategorin 11–14 år i 2016 års upplaga av 1-minutsfilm och kammade idag hem priset på Stockholm filmfestival Juniors prisutdelning. Motiveringen lyder:

”Vi som publik får vara med om en resa som på ett väldigt kreativt sätt visar hur det är att åka från land till land i sökandet efter det nya hemmet.”

– Jag har rest långt för att finna ett hem och idag kan jag känna att detta är mitt hem, säger Asad Nazari.

Region Värmland arbetar nu vidare med projektet “Var är hem?” i andra kommuner i Värmland och är självklart jätteglada för Asads pris.

– Detta är ett kvitto på att vi är på rätt väg genom att låta ungdomars idéer och tankar förkroppsligas till visuella berättelser. Vi är jätte stolta över alla ungdomar från Grums som varit med på den här resan. Nu ser vi framåt och är i full gång med att starta upp vårens filmverksamhet i fyra värmländska kommuner under parollen “Var är hem?”, säger Stefan Barkman, filmkonsulent, Region Värmland.