Folktandvården i Värmland satsar mobilt

[PRESSMEDDELANDE] Nu gör Folktandvården i Värmland en satsning för att främja de äldres munhälsa genom mobil tandvårdsutrustning. Det kommer ett av flera seminarier att handla om på den årliga konferensen “Allt det goda”, en värmländsk inspirationsdag med fokus på äldres hälsa.

Imorgon samlas cirka 300 personer på Selma Spa i Sunne för att delta i “Allt det goda”, en årligen återkommande konferens som anordnas inom ramen av utvecklingsarbetet Nya Perspektiv. Många av de förändringar som görs inom vård och omsorg leder till förbättringar som ger förutsättningar för ett bättre liv för den äldre människan i Värmland.

-Det är sjätte året vi anordnar konferensen och det är en fantastisk dag fylld av nya ideér och lösningar för de som arbetar inom vård- och omsorg i länets kommuner, Landstinget i Värmland och inom alternativa driftsformer, säger Yvonne Lennemyr, på Region Värmland.

– Tyvärr är det ofta problem och missförhållanden som hamnar i fokus när det gäller äldrevården. Det är viktigt att de lyfts fram och rättas till. Men det görs också väldigt mycket bra saker som sällan uppmärksammas. Därför är Allt det goda ett viktigt forum där jag som politiker och de som jobbar med de här frågorna varje dag får ny kunskap och inspiration, säger Stina Höök, regionråd, Region Värmland.

Ett av seminarierna i år handlar om Folktandvården i Värmlands satsning för att främja de äldres munhälsa. Inledningsvis har de genomfört undersökningar och förebyggande behandlingar med hjälp av mobil tandvårdsutrustning på särskilda boenden för äldre. Ett annat ämne är den palliativa vården  i Årjängs kommun. Vad är det som får patienterna och anhöriga att uppleva ”den sista resan i första klass”? Om så individen själv önskar, är ett av kommunens mål att patienten ska få komma från sjukhus inom två dygn och då ska vårdsäng och alla nödvändiga hjälpmedel finnas på plats. Det och mycket mer handlar årets konferens Allt det goda om på Selma Spa i Sunne imorgon.

Se hela programmet här (öppnas i nytt fönster)

När: 19 april kl.9-16. Seminarietider finns i bifogat program.

Plats: Selma Spa Sunne

Fakta Nya Perspektiv
Nya Perspektiv är ett samarbete mellan Region Värmland, kommunerna och Landstinget i Värmland. Samarbetet går ut på att gemensamt driva utvecklingsfrågor inom hälsa, vård och omsorg.

Yvonne Lennemyr, Region Värmland, tel. 054-701 10 43,
yvonne.lennemyr@regionvarmland.se

Stina Höök, regionråd, Region Värmland, tel 054-7011012
stina.hook@regionvarmland.se (öppnas i nytt fönster)