Unga tampas om eftertraktade sommarjobb

[PRESSINBJUDAN] Inte mindre än 125 ungdomar ansökte till årets upplaga av Drömsommarjobbet. 79 av dem gick vidare och på lördag gäller det – då är det dags för audition och intervjuer.

Efter uttagningarna kommer 25 av de 79 deltagarna att erbjudas en exklusiv praktikplats.

Drömsommarjobbet är Region Värmlands sommarpraktik för ungdomar som är intresserade av dans, film, slöjd och arrangörskap. Intervjuer för de som sökt inriktningarna arrangörskap, film och slöjd hålls mellan kl. 08.00-17.00 (paus kl. 12-13). Audition och intervjuer för de som sökt inriktningen dans hålls mellan kl. 12-17.

Tid: lördag 23/4 kl.11.30

Plats: Region Värmland, Lagergrensgata 2

Kontakt: Stefan Westling, projektledare Drömsommarjobbet 2016, tel 054-701 11 22, e-post: stefan.westling@regionvarmland.se

Praktiken riktar sig till ungdomar i gymnasieåldern, alltså de som i år går ur nian eller går årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. För att vara aktuell måste man vara skriven i Värmlands län. Årets praktik är förlagd till Ungdomens Hus (UNO) i Karlstad och pågår 27 juni -15 juli.

Sommarpraktiken ger unga en möjlighet att praktisera under en koncentrerad period i en miljö som liknar den professionella.

Yrkesverksamma handledare inom varje område är anlitade som stöd och på lördag finns möjlighet att även träffa handledarna, som i år är Roya Sarvestani (arrangörskap), Gro Westgård (film), Shirley Harthey Ubilla (dans) och Victoria Pamlényi (slöjd).

Mer information om Drömsommarjobbet finns på: www.regionvarmland.se/dromsommarjobbet