Erfarenheter om praktik för asylsökande

[PRESSINBJUDAN] Välkommen till pressträff där vi berättar om våra erfarenheter med att möjliggöra praktik för asylsökande inom våra verksamheter på Region Värmland.

Sedan februari 2016 har Region Värmland tagit emot åtta praktikanter i två etapper från asylboenden i Värmland. Förhoppningen med praktiken är att kunna erbjuda asylsökande en första inblick till den svenska arbetsmarknaden, möjlighet till sociala och professionella nätverk och en chans att få tala svenska. Förhoppningen är att erbjuda ett 20-tal praktikplatser under året.

På fredag berättar representanter från Region Värmland och två av våra praktikanter om erfarenheterna hittills och det fortsatta arbetet med praktiken.

Vi är medvetna om att pressträffen ligger mitt under lunchen och det kommer därför att finnas smörgås och kaffe på plats.

Tid: Fredag 27 maj, kl. 12 – 12.40
Plats: Hotell Scandic Klarälven, lokal Sandbäcken