Drömsommarjobbet bjuder på kulturchock

[PRESSINBJUDAN] Region Värmlands sommarjobb för kulturintresserade ungdomar, Drömsommarjobbet 2016, bjuder in till sina slutproduktioner i dans, slöjd och film på Kronoparken, Stora Torget och Arenan. Temat för årets sommarpraktik är ”vatten och identitet”.

FÖRHANDSVISNING:
 torsdag, 14 juli, kl. 15:00-17:00, Kronoparkens fritidsgård, Karlstad.
DANSFÖRESTÄLLNING: fredag 15 juli, kl. 11:00, Stora torget, Karlstad.
PREMIÄR: fredag, kl. 14:00, Arenan, Stadsbiblioteket, Karlstad.

Drömsommarjobbet 2016 är ett tre veckor långt sommarjobb där unga får prova på hur det är att arbeta med dans, film, slöjd eller arrangörskap.

Shirley Harthey Ubilla har koreograferat årets dansare som kommer att framföra föreställningen RIOT. Handledare Gro Pedersen Westgård har stöttat filmarna då de producerat två dokumentärfilmer på tema ”vatten”. Ungdomarna med inriktning slöjd har även de arbetat med vattentemat. Tillsammans med handledare Victoria Pamlénvi har de arbetat med lera och drejning. Med besökarna på Kronoparken gör de en installation i lera samtidigt som de visar sina verk som gatukonst runtom i centrala Karlstad. I alla produktioner finns arrangörerna med, det under ledning av Roya Sarvestani. De är med som stöd i allt från bokning av lokaler till marknadsföring av evenemang.

För mer information kring föreställningarna och årets Drömsommarjobb:
Linus Elvin
elvinsworld@icloud.com

För allmän information om sommarpraktiken och Region Värmland:
Stefan Westling
stefan.westling@regionvarmland.se

Mer om slutproduktionerna i Drömsommarjobbet 2016 (öppnas i nytt fönster)  (pdf, 97 kB)

Följ också Drömsommarjobbet på Facebook!