Biopremiär för Sara Broos dokumentär Speglingar

[NYHET] Fredag 2 September har Sara Broos nya film biopremiär. Speglingar är ett personligt porträtt av den komplexa relationen mellan mor och dotter.

Filmaren Sara Broos bjöd sin mamma, konstnären Karin Broos, på en semesterresa i samband med hennes 60-årsdag. Det var ett försök att komma varandra närmare som istället blev en djupt personlig film. En film om den komplexa relationen mellan mor och dotter, om djup och yta, om konst och sjukdomar.

– Vad händer om du bestämmer dig för att fördjupa en relation och verkligen lära känna den människa som står dig närmast? I det här fallet min egen mamma, funderade Sara Broos inför resan.

Premiär på 30 biografer

Speglingar kommer att visas på över 30 biografer över hela landet på premiärdagen. Filmen har redan gjort stor succé på förhandsvisningarna, bland annat på Göteborgs filmfestival, och fått fantastiska recensioner.

Tisdag 6 September arrangeras en specialvisning av Speglingar på Teaterbiografen i Sunne. Då finns Sara Broos på plats för att presentera filmen. Visningen börjar kl 19.00.

Speglingar är producerad av Broos Film i samproduktion med SVT och Region Värmland, med stöd från Svenska Filminstitutet och Konstnärsnämnden.

Om Sara Broos

Sara Broos, född i Hagfors och verksam i Sunne och Berlin. Har tidigare främst gjort kortfilmer och videoinstallationer. Hon långfilmsdebuterade 2012 med dokumentären För dig naken, en kärlekshistoria med Lars Lerin och Manoel Marques. Filmen vann pris för bästa dokumentär på Göteborg Filmfestival och bästa nordiska dokumentär på Nordic Docs.

2015 gjorde hon kortfilmen Hemland med Raghad Kanawati och Morten Harket. Filmen ingick i SVT:s och SFI:s satsning Fans och visades bland annat på den amerikanska filmfestivalen Tribeca.

2014 tilldelades Sara Broos Bo Widerbergstipendiet.

Bild på Josef Nyberg

Josef Nyberg