Programsläpp för Värmlands bokfestival

[PRESSINBJUDAN] Nu kan vi presentera programmet för Värmlands bokfestival den 18-19 november. Programmet innehåller allt från traditionell litteratur, föreläsningar och scenframträdanden till spelkultur, serier och praktiska workshops. På plats finns även över 70 utställare. Festivalen ordnas av Region Värmland.

Program och information: varmlandsbokfestival.se

Värmlands bokfestival är en festival för alla som gillar berättelser. Den vänder sig till alla åldrar och i år satsar vi extra mycket på att locka barn och unga, genom gratis inträde och många programpunkter för just den målgruppen. För vuxna kostar besöket 70 kronor och för studerande och pensionärer 35 kronor.

Bland de mer kända namnen finns Ninni Schulman, Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell, spelpappan Jimmy Wilhelmsson, Lars Andersson, Stina Wirsén . Dessutom kommer författarna bakom de älskade Sune-böckerna – Sören Olsson och Anders Jacobsson, samt serietecknaren och författaren Malin Biller. På fredagen klockan 14 blir det prisutdelning till Årets Värmlandsförfattare Per Gustavsson och till Region Värmlands litteraturstipendiater, Maja Hjertzell och Magnus Hynell. Mer information om pristagarna finns på regionvarmland.se

Bland utställarna finns bland andra många förlag och föreningar, samt Bibliotek Värmland som bjuder in till boktips, pyssel för barn och unga, bokcirkeltips och ett litteraturquiz på lördagen.

Det blir även workshops inom områden som sagoberättande, skrivande, rollspel och serieteckning, riktat mot olika åldersgrupper från små barn till ungdomar i gymnasieåldern.

Värmlands bokfestival ersätter det tidigare arrangemanget Värmländsk bokmässa.

Hör gärna av er om ni som redaktion har särskilda önskemål om intervjuer eller annat praktiskt.

Följ oss gärna på Facebook för att få senaste nytt om festivalen och programmet!

Kontakt:

Bild på Ricky Andreis