Ansök till European Entrepreneurial Region (EER) award 2018

[NYHET] Regionkommittén (ReK) söker städer, kommuner och regioner som är redo att skapa och genomföra en ambitiös strategi för att stödja sina företagare och små- medelstora företag. Ansökningar till 2018 års pris accepteras fram till den 7 april 2017.

Regionkommittén identifierar och belönar årligen, oavsett storlek, ekonomi och kompetens, tre EU-regioner som implementerar en innovativ strategi gällande entreprenörskap.

Regioner, städer eller andra lokala och regionala institutioner med politisk kompetens att genomföra en entreprenöriell strategi inbjuds att lämna in sin ansökan. De tre mest framåttänkande och lovande visionerna, med trovärdig plan för genomförande, kommer beviljas priset.

Regionkommittén vill genom tävlingen uppmuntra städer och regioner att vara ambitiösa och ytterligare stärka sin potential. Därför belönar EER-initiativet inte tidigare prestationer utan fokuserar på framtiden. Detta innebär att priset inte bara går till regioner och städer som redan ligger i toppen utan även riktas till områden som fortfarande kan vara mindre framgångsrika, men som har utvecklat en ambitiös strategi vilket ger dem möjlighet att gå vidare i sin utveckling. Tidigare vinnare av priset inkluderar bl.a. Kerry County i Irland, Murcia i Spanien och Lissabon i Portugal.

Genomförandet av de regionala strategierna kommer att övervakas av EER-juryn, som bland annat består av ReK-ledamöter och företrädare för EU-institutionerna. I slutet av året, kommer juryn besöka de prisvinnande områdena, med syfte att kontrollera de framsteg som gjorts och ge dem en objektiv utomståendes syn på arbetet som utförts.

Deadline för att ansöka är den 7 april 2017, ansökningsformulär och mer information kan ni hitta här.