”Minsta lilla rörelse” vann Cine15

[PRESSMEDDELANDE] Hela 73 filmer tävlade i årets upplaga av Cine15 – den internationella filmfestivalen på Instagram.
Tävlingen avgjordes på Kortfilmens dag den 21:a december och på förstaplats kom filmen Minsta lilla rörelse av Johan Hultman.

På temat rörelse fick publiken se kortfilmer, maximalt 15 sekunder, om allt från humor, kärlek, action, satir, skräck, animation och dans till experiment, superhjältar och djur.

Årets eminenta jury med det svåra uppdraget att utse en vinnare var youtubern ”theBentisch” Bente Schramm, skådespelaren och musikern Johan Östling samt dokumentärfilmaren Sara Broos. Vinnaren fick förutom ära och berömmelse också en actionkamera.

cine15jury

Det var andra året som Cine 15 arrangerades, och nytt för i år var att tävlingen är internationell. Cine15 arrangeras gemensamt av Region Värmland, Karlstads kommun, Ord o Bild, ABF Värmland, Karlstads universitet, Molkoms Folkhögskola och Alma Löv Manusutbildning.

Vinnare

Minsta lilla rörelse – Johan Hultman

Motivering: ”För att ha utnyttjat de 15 sekunderna maximalt till att skildra temat och med enkla medel och minimalistiskt skådespeleri berätta en historia som sträcker sig bortom det vi ser. En varm och personlig film med en blandning av humor och allvar.”

Hedersomnämnanden

Våra Förfäder – Jonas Lagneryd och Kjell Eriksson

Motivering: ”En stämningsfull poetisk betraktelse som på ett lekfullt sätt får oss att tänka på tiden före vår och de som en gång levat.”

Snail Space – Markus Helmersson

Motivering: ”En rolig film som vänder på perspektiven och får oss att tänka på vår stressade tid och längta efter lugnet och förankringen vi ofta saknar.”

Goblin King – Gottfried och Philip Helander

Motivering: ”En skickligt animerad skildring av våra mörka och ljusa sidor och vad som kan dölja sig under en till synes vanlig fasad.”

Alla bidragen kan du se på Instagram

Mer info finns på www.cine15.se

Bild på Robert P. Olsson

Robert P. Olsson