Ny stor jämställdhetskampanj lanseras i Värmland   | Region Värmland

Ny stor jämställdhetskampanj lanseras i Värmland  

[PRESSINBJUDAN ] Några av Sveriges kaxigaste komiker utmanar dig att se på jämställdhet med nya ögon. Välkommen till en annorlunda presentation av nya fakta om jämställdheten i Värmland.  

Jämställdheten står stilla i Värmland på flera viktiga områden. I själva verket är vi bland de sämsta i landet på jämställdhet, och väldigt lite ändras från år till år.  

För att uppmuntra förändring och diskussion startar nu Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland kampanjen AHA Värmland, som i första hand vänder sig till ungdomar och unga vuxna. 

AHA Värmland bygger på statistik som precis har sammanställts om jämställdheten i Värmland. Siffrorna kommer presenteras i en folder, men också på en webbplats och i filmklipp med ståuppkomiker som Ludde Samuelsson, Josefin Johansson och Petrina Solange, samt Erik Axelsson som driver en ståuppklubb i Karlstad.   

Satsningen startar på Sundstagymnasiet i Karlstad, i samarbete med elever och lärare. Vi presenterar statistiken och kampanjen och det finns möjlighet att träffa eleverna, våra sakkunniga och ståuppkomikern Erik Axelsson.  

Tid: Torsdag 16 februari kl 10 

Plats: Kammarmusiksalen, Sundstagymnasiet, Karlstad (entréplan) 

Kontakt: Maria Östergren, kommunikatör Region Värmland tel 054-701 10 21 , Josefin Larnemark, kommunikatör Länsstyrelsen Värmland, tel 010-224 73 83