Stor satsning på säkrare vård

[PRESSINBJUDAN] Omkring 400 sjuksköterskor i kommunerna i Värmland utbildas nu enligt ett nytt koncept som kan rädda liv. Det handlar bland annat om hur man bedömer en akut försämring hos patienter.

En stor satsning har nu börjat i alla Värmlands kommuner för att uppnå säkrare bedömningar av patienter och bättre, mer strukturerad kommunikation mellan olika vårdgivare. Ökad samverkan ska ge tryggare vård i hela länet.

Alla sjuksköterskor i kommunerna i Värmland ska gå utbildningen, och deras instruktörer är redan utbildade. Initiativet kommer från Landstinget i Värmland, kommunerna och Region Värmland.

På pressträffen finns möjlighet att träffa sjuksköterskor och se hur delar av metoderna används. Medverkar gör också Charlotta Nelsson, chefläkare och verksamhetschef för Patientsäkerhetscentrum, Landstinget i Värmland, Annika Nilsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Kil samt Anna Marklew, verksamhetschef för Kunskapscentrum, Landstinget i Värmland.

Tid: torsdag 16/3 klockan 10.30

Plats: Sannerudshemmet, Grinnemogatan 14, Kil