Stipendier till fyra kulturskapare | Region Värmland

Stipendier till fyra kulturskapare

[PRESSMEDDELANDE] Fyra kulturskapare får dela på 250 000 kronor när Region Värmland fördelar årets arbetsstipendier till nyskapande kultur.

Sara Falkstad och Helene Karlsson får vardera 50 000 kronor till ett performance om feministisk lokalhistoria i Arvika, Sara Broos får 90 000 kronor till Stories From The Woods – ett projekt med experimentell film med barn och Karin Lilja (inte med i bilden) får 60 000 kronor till projektet Värmlands danspod.

Region Värmland har öronmärkt totalt 250 000 kronor årligen 2016–2018 för arbetsstipendier. Syftet är att möjliggöra nytänkande initiativ och satsningar, det experimentella och annorlunda, och projekt som kan bidra till mottagarnas konstnärliga utveckling.

Läs mer här

Mer information:

Ulf Nordström

Kulturchef

054-701 10 33

ulf.nordstrom@regionvarmland.se