Deltagarrekord och namnkunniga föreläsare | Region Värmland

Deltagarrekord och namnkunniga föreläsare

[PRESSINBJUDAN] Tisdag 9 maj arrangeras gen(i)us 6 på Karlstad CCC. Årets upplaga av jämställdhetskonferensen, som anordnas av Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland, slår deltagarrekord med råge – närmare 400 personer är anmälda. Årets uppställning av föreläsare är en spännande mix av människor som på olika sätt arbetar för jämställdhet och tillväxt.

Mina Dennert startade #jagärhär (öppnas i nytt fönster) – Facebookgruppen med 65 000 medlemmar som kämpar för ett schysst och jämlikt debattklimat på nätet där alla får komma till tals.

Musse Hasselvall levde i föreställningen om att han var en öppen person utan fördomar. Men inspelningen av tv-serien PK-mannen blev en tankeställare. Han berättar om vad lätt det blir fel när en själv aldrig har tillhört en utsatt grupp.

Rikskända ekonomiprofessorn Micael Dahlén som blivit framröstad till ”näringslivets populäraste föredragshållare” talar om kopplingen mellan jämställdhet och lönsamhet.

Dessutom Byggcheferna, Danske Bank, Telia samt Johan Adolfsson, kommunikationschef i Gävle kommun på scenen. Moderator är Gabriella Ahlström. Och Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnolobby, hälsar välkommen till Forum Jämställdhet, som hålls i Karlstad februari 2018.

Anmälan, pressrum och intervjuer

Som journalist anmäler du dig på plats i Karlstad CCC:s foajé. Det finns ett pressrum där det kommer finnas möjlighet att intervjua föreläsare och arrangörer under dagen. Om du vill boka en specifik person för intervju går det bra att göra på plats eller ringa i förväg. Notera att alla föreläsare inte finns på plats under hela dagen.

Plats och tid

Solasalen (Kongressen) Karlstad CCC, 9 maj 2017.
Programmet startar 9.00. Se bifogat program för tider och detaljer.

Frågor om ackreditering och anmälan
Sofia Nibblén Berndtsson, Administratör
sofia.nibblen-berndtsson@regionvarmland.se (öppnas i nytt fönster)

Frågor om föreläsare och intervjuer