Från poesi till garnbomber | Region Värmland

Från poesi till garnbomber

[NYHET] Nu är programmet klart för Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg den 28/9–31/9. Under fyra dagar med över 60 programpunkter fyller vi montern med berättande i många olika former, från gatukonst och teater till litteratur.  

Här hittar du hela programmet för Värmlandsmontern 

Värmlandsmontern öppnar klockan 9 torsdagen den 28 september med kaffe och skrädmjölsdrömmar. Klockan 10 tillkännager regionrådet Stina Höök vem som blir Årets Värmlandsförfattare och vilka som får Region Värmlands litteraturstipendium.  

– Det här är viktiga delar i Region Värmlands arbete för att stödja utvecklingen av berättandet i Värmland. Det är därför vi delar ut priset och stipendierna, och det är därför vi ger författare och andra berättare en nationell arena genom att arrangera Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg, säger regionrådet Tomas Riste.  

Bland de medverkande finns Lars Lerin, som på söndagen presenterar sin nya bok Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur. Den hyllade debutanten Anna Arvidsson pratar på fredagen om sin roman Ordbrodösen, och Ismael Ataria är på plats med sin tredje diktsamling. Medverkar gör också Johan Östling, som berättar om sin barnbok Bobbos bageri 

– På det hela taget är det ett starkt program i år, med många väldigt intressanta föreläsningar och en enorm bredd i utbudet, säger regionråd Stina Höök.  

Från Västanå teater kommer regissören Jacob Hultcrantz Hansson tillsammans med en av de unga skådespelarna för att prata om föreställningen Mio min Mio.  
Konstnären Julia Río, som arbetar med garn- och gatukonst, samtalar om virkning, stickning och garnbomber i London.  

Filmregissören Anna-Karin Örander pratar om sin film Familjeliv och sitt intresse för berättelser som blandar elementen familj, sexliv och åldrande, samt varför hon vill skildra det 
Dessutom kommer besökarna kunna se foton av ArtScapes verk i Värmland, som finns på ena monterväggen.    

Medverkar gör även Solveig Ternström, aktuell med sin film Ladies on the road, biskop Sören Dalevi, Adam Alsing och Dick Harrison, samt många fler. Programmet avslutas på söndagen med sång och gitarr av Johan Östling.  

Bild på Ricky Andreis

Ricky Andreis

Projektledare/Event

Avdelningen för kulturutveckling

Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg och Värmlands Bokfestival

054-701 10 52

072-701 05 13

ricky.andreis@regionvarmland.se