Nu ska värmländsk idrott bli schyst | Region Värmland

Nu ska värmländsk idrott bli schyst

[PRESSINBJUDAN] Arbetet har pågått i ett år och flera värmländska idrottsföreningar har deltagit. Nu är den klar – handboken Schyst idrott ska göra idrottsrörelsen mer välkomnande och inkluderande. Den 25 januari lämnar Region Värmland över Schyst idrott till Värmlandsidrotten som ska använda den för att utbilda och inspirera länets idrottsföreningar.

Hur ska en idrottsförening kommunicera för att få alla att känna sig välkomna och inkluderade? Hur är en bra ledare, hur ska vi bete oss mot domaren och hur skapas en trygg miljö i omklädningsrummet? Det är bara några av de ämnen som tas upp i Schyst idrott, som bygger på Region Värmlands populära Schyst! som distribuerats i mer än 25 000 exemplar över hela landet.

Nu kommer uppföljaren som riktar sig till idrottsrörelsen. Välkommen på en pressträff där vi berättar mer och överlämnar Schyst idrott.

 

Tid: Torsdag 25 januari, kl. 10.00

Plats: Idrottens Hus, Industrigatan 1 i Karlstad

 

Medverkande:

Stina Höök, regionråd, 054-701 10 12

Kicki Johansson, ordförande Värmlandsidrotten, 010-476 47 09

Marianne Nilsson, projektledare Region Värmland, 054-701 10 54

Tomas Sundenhammar, verksamhetsledare Värmlandsidrotten, 010-476 47 12