Det börjar med mig drog fullt hus | Region Värmland

Det börjar med mig drog fullt hus

[NYHET] Under fredagen hölls den andra fullsatta föreläsningen om samtycke och sexuella trakasserier för ungdomar på gymnasiet.

I samband med Forum Jämställdhet bjöd Region Värmland och Karlstads kommun in alla gymnasieskolor i Värmland till föreläsningen Det börjar med mig. Intresset var oerhört stort vilket gjorde att ännu en föreläsning arrangerades på Karlstad CCC. Även denna gång var kongressalen Sola fullsatt med 1 600 gymnasieelever.

Föreläsningen hölls av Make Equal och deras utbildare Max Hällström, som med utgångspunkt från läroplanens värdegrund förklarar hur vi alla kan sträva efter att skapa jämställdhet i praktiken.

Under föreläsningen behandlades frågor som: Vad är normer? Hur skapas könsroller och hur påverkar de oss? Hur kan vi på ett normkreativt sätt upplösa begränsande normer? Och hur kan vi motverka sexuellt våld och skapa en samtyckeskultur?

Föreläsningen bygger på metodmaterialet Det börjar med mig som Make Equal, Fatta och Män har tagit fram inom projektet Fatta Man med stöd från Allmänna arvsfonden.