Donner, Skugge och Schulman klara till Bokfestivalen | Region Värmland

Donner, Skugge och Schulman klara till Bokfestivalen

[PRESSMEDDELANDE] Nu är det klart att årets upplaga av Värmlands bokfestival äger rum på Nöjesfabriken den 16-17 november. Bokningen av föreläsare, utställare och workshops pågår för fullt och flera kända namn är redan klara.

Värmlands bokfestival återkommer i höst med ett ännu bredare program och fler scener än tidigare år.

Bokfestivalen kommer även i år erbjuda ett hundratal programpunkter och över 100 utställare, workshops, scenprogram och aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna.

Det blir fem fasta scener med värmländska och gästande författare, till skillnad från fyra scener förra året. Den nya scenen kommer ha fokus på kunskap och media, med programpunkter från bland andra Karlstads Universitet, folkhögskolor i Värmland, studieförbund och mediavärlden.

Bland de författare som är bokade så här långt hittar vi Jörn Donner, som är aktuell med romanen Blod är tunnare än vatten (Bonniers 2018). Klara är också Linda Skugge med Morbus Addison (Piratförlaget 2018), som är en uppföljare till uppföljaren till hyllade 40 – constant reader. Fler bokade författare, som kommer med nyskrivet i år, är Ninni Schulman med spänningsromanen Bara du (Forum 2018) och läkaren Christian Unge med Har jag en dålig dag kanske någon dör (Norstedts 2018).

Fler namn kommer släppas fortlöpande så klart bokningarna blir klara, så följ gärna Värmlands bokfestival på Facebook och Instagram.

Uppdaterad information finns också på varmlandsbokfestival.se, både för besökare och utställare.

Kontakt:

Ricky Andreis, projektledare Region Värmland

Telefon: 054-701 10 52

Mobil: 072-701 05 13

E-post: ricky.andreis@regionvarmland.se