Ny satsning underlättar export för värmländska företag | Region Värmland

Ny satsning underlättar export för värmländska företag

[PRESSINBJUDAN] Nu startar en exportrådgivning för företag i Värmland. Satsningen invigs den 15/8 av bland andra näringsminister Mikael Damberg, regionråd Tomas Riste, exportrådgivarna samt företagare. 

Regional exportsamverkan Värmland finns på webbplatsen verksamt.se/varmland. Målet med satsningen är att underlätta för fler företag i Värmland att nå ut med sina varor och tjänster även utanför Sverige och på sikt kunna öka sin omsättning och utöka sin verksamhet. 

Vinsten för företagen är att det nu räcker att ta en enda kontakt för att få hjälp med alla de komplicerade frågor som kan finnas kring export och internationella affärer. Som företagare går du in på verksamt.se/varmland och kontaktar någon av samarbetsparterna, som i sin tur ser till att du får hjälp av rätt personer i nätverket.  

Regional exportsamverkan Värmland ingår ALMI och Enterprise Europe Network (EEN), Business Sweden, Svensk Exportkredit (SEK), Exportkreditnämden (EKN), verksamt.se/varmland och samordnas av Region Värmland.  

Media är varmt välkomna till invigningen!  

Program 

11.00 Välkommen 

11.05 Företagen Mundati AB, Gavelo AB och Valmet AB berättar om sin exportresa 

11.50 Aktörerna i exportsamverkan presenterar sig 

12.05 Tomas Riste, regionråd 

12.10 Mikael Damberg, näringsminister 

12.30 Mingel och lunch 

13.30 Avslut 

 

Tid: Onsdagen 15/8 kl 11.00-13.30 

Plats: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101A, Karlstad 

Kontakt

Bild på Helena Stor Hansson

Helena Stor Hansson

Näringslivsstrateg

Avdelningen för regional tillväxt

054-701 10 58

helena.stor.hansson@regionvarmland.se