Ny satsning underlättar export för värmländska företag | Region Värmland

Ny satsning underlättar export för värmländska företag

Nu startar en exportrådgivning för företag i Värmland. Exportsamverkan ska göra det enklare för företagen som nu bara behöver ta en kontakt för att få hjälp med alla de frågor som kan finnas vid en satsning på export.

15 augusti invigdes exportsamverkan av närings- och innovationsminister Mikael Damberg och regionråd Tomas Riste tillsammans med de aktörer som ingår i samverkan.

– Företagen ska ha en dörr in, det ska bli enklare för ett litet företag som inte jobbat med export tidigare att hitta rätt, sa Mikael Damberg vid invigningen.

Regional exportsamverkan Värmland finns på webbplatsen verksamt.se/varmland. Målet med satsningen är att underlätta för fler företag i Värmland att nå ut med sina varor och tjänster även utanför Sverige och på sikt kunna öka sin omsättning och utöka sin verksamhet.

Vinsten för företagen är att det nu räcker att ta en enda kontakt för att få hjälp med alla de komplicerade frågor som kan finnas kring export och internationella affärer. Som företagare går du in på verksamt.se/varmland och kontaktar någon av samarbetsparterna, som i sin tur ser till att du får hjälp av rätt personer i nätverket.

I Regional exportsamverkan Värmland ingår ALMI och Enterprise Europe Network (EEN), Business Sweden, Svensk Exportkredit (SEK), Exportkreditnämden (EKN), verksamt.se/varmland och samordnas av Region Värmland.

Verksamt.se/varmland