Ansök om att bli skolambassadör för EU 2019 | Region Värmland

Ansök om att bli skolambassadör för EU 2019

[NYHET] Vill du stötta och inspirera dina kollegor i EU-undervisningen på ditt högstadium eller gymnasium? Nu går det att ansöka om att bli skolambassadör för EU 2019. Sista ansökningsdag är den 30 november.

Nu går det att ansöka till att bli skolambassadör för EU år 2019. Som skolambassadör för EU inspirerar och stöttar du dina kollegor i arbetet med att undervisa om EU. Detta kan ske genom att själv arrangera aktiviteter eller tillsammans med lokala aktörer, till exempel UHR:s regionala nätverk, Europa Direktkontor samt elevambassadörer.

En skolambassadör genomför en utbildning som omfattar sju dagar som är fördelade på två tillfällen under våren och hösten 2019. Utbildningen, som arrangeras av Universitet- och högskolerådet (UHR) i samverkan med EU-kommissionen, Europaparlamentet och Regeringskansliet, är kostnadsfri och innehåller bland annat en studieresa till Bryssel i mars.

Under utbildningen får du bland annat lära dig mer om hur EU-fungerar, hur det går att samverka med andra skolor i EU-projekt och vilka möjligheter som finns till stöd via exempelvis Erasmus+, som är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott.

Sista ansökningsdag är den 30 november.

Läs mer utlysningen och hur du ansöker på UHR:s hemsida