Musiklinjen College

Musiklinjen College är en unik studiegång som förbereder dig inför antagningsproven till högre musikstudier. Linjen riktar sig till dig som behärskar ditt instrument väl och har goda kunskaper inom musiken. Du vill satsa på musiken och utveckla ditt musicerande på hög nivå.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Längd: 1 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april
Antagningsprov: Vecka 18, 2019

Musiklinjen College fokuserar på instrumental färdighet, ensemble- och orkesterspel där du jobbar med Musikhögskolan Ingesunds lärare. Den enskilda instrumentalundervisningen omfattar även gemensamma lektioner tillsammans med alla i respektive instrumentgrupp på Ingesund.

En delvis individuellt anpassad musikteoretisk baskurs är obligatorisk i utbildningen liksom körsång och spel i små och stora ensembler.

Musiklinjen College och Musikhögskolan

Kursens utformning gör det möjligt att förbereda sig för vidare musikstudier på högre nivå. För dig som fullföljt Musiklinjen College och har grundläggande behörighet, reserveras en studieplats på Musikhögskolans fristående kurs ”Musik 60 hp”. 

Utbildningens kurssida på Karlstads universitets webbplats                                    

Antagningsproven till Musiklinjen College sker på samma sätt som till ”Musik 60 hp” och genomförs vid samma tillfälle. Du kan söka Musik 60 hp samtidigt som du söker Musiklinjen College, du gör bara ett färdighetsprov.

Se mer information om ansökan och antagning, provbeskrivningar och utbildningens innehåll via flikarna nedan. Länk till ansökan hittar du till höger.

Kursintyg utfärdas till kursdeltagare som fullgjort Musiklinjen College.

Kontakt

Bild på Per-Owe Solvelius

Per-Owe Solvelius

Kursansvarig Musiklinjen College

Ingesunds folkhögskola

Lärare gitarr

073-270 28 51

per-owe.solvelius@mhi.kau.se

Sidan uppdaterades den 30 oktober, 2018