Kursdeltagare målar i ateljén på Kyrkeruds folkhögskola

Målerilinjen

Målerilinjen är till för dig som vill ha en bra grund för fortsatta konststudier eller starta egen verksamhet. Utbildningen är högskoleförberedande med tonvikt på måleri.

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Längd: 1 – 2 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig grundkunskaper och fördjupning i den tvådimensionella bildens berättande. Du får prova på olika material och tekniker – allt från kol och blyerts till akvarell, tempera, akryl, tusch och olja.

På schemat har vi bland annat bildanalys, färglära och komposition. Det finns stort utrymme för dig att hitta ditt eget bildspråk och att utveckla din egen färg- och formkänsla. I undervisningen ingår exempelvis även teckning, modellstudier, konstgrafiska tekniker, foto och textil bild.

Vårutställning

På vårterminen får du vara med att arrangera och delta i skolans stora vårutställning. Utställningen pågår i tre dagar och brukar få många besökare. Under läsåret får du även träffa inbjudna gästlärare – till exempel yrkesverksamma konstnärer och hantverkare. Du har möjlighet att arbeta i skolans ateljéer även utanför skoltid. Du ges möjlighet till tid och hjälp för att förbereda arbetsprover inför eventuella kommande studier.

Oavsett bakgrund och framtidsplaner kan du förbereda dig för högre konstnärliga utbildningar och höja din kompetens inom måleriet.

År 2

Om du väljer att studera ett andra år får du möjlighet att fördjupa dig inom måleriet, arbeta med en projektidé och redovisa dina färdiga projekt.

Kontakt

E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Telefon: 0573 – 133 40

Sidan uppdaterades den 22 juni, 2016