Film – skapande och produktion

Film på Molkoms folkhögskola är en tvåårig utbildning för dig som vill arbeta professionellt med att skapa och producera film. Vi åker utomlands både år 1 (för Filmfestival i Portugal) och år 2  (för undervattensfilmning och dykcertifiering).

Utbildningsort: Molkom
Längd: 2 år, 4 terminer
Start: augusti
Sista ansökningsdag: 15 april
Antagningsprov: Genomförs under maj och juni

Från och med hösten 2018 är undervisningen både på engelska och svenska då vi öppnar upp för utländska studenter.

År 1

Under år 1 arbetar du med grunderna inom inspelning. Efter år 1 kommer du att kunna planera och skapa ett fungerande material inför efterbearbetningen. Manus och dramaturgi är viktiga ämnen och du lär dig att utveckla inspelningsmanus. Under år 1 används den senaste digitaltekniken och du lär dig bland annat att arbeta med Sony FS7 samt får en introduktion i Staging & Blocking. Vi gör också studieresor, bland annat till filmfestivaler.

År 2 

År 2 fokuserar på de två inriktningarna regi och foto. Det gör det möjligt för dig att fördjupa dig inom ditt specialområde; regi, manus, foto/ljus, producentskap eller redigering. Teori om ledarskap och gruppdynamik ingår som en påbyggnad från det första året. Du arbetar i större grupper vilket innebär att du förbereds inför branschens olika krav. Det ingår också praktik som innebär en stor möjlighet till ytterligare fördjupning men även en chans till framtida uppdrag. Under år 2 arbetar du med Sony F55 (PL Mount med sex olika objektiv), Steadicam (med certifikat) och får dessutom bekanta dig med undervattensfotografering och flygfoto. Du kommer även att få arbeta med att utveckla och producera en webbserie, samt få erfarenheter av att jobba med VR i filmsammanhang.

Kontakt

Bild på Mats Dahlman

Mats Dahlman

Ämneslärare

Molkoms folkhögskola

Lärare/kursansvarig Filmlinjen

0553 – 100 04 (växel)

Bild på Anders Pettersson

Anders Pettersson

Ämneslärare

Molkoms folkhögskola

Filmlinjen - Allmän kurs
Film, Engelska
Molkom/Karlstad

0553 – 100 04 (växel)

anders.pettersson@regionvarmland.se

Här kan du recensera din utbildning

Sidan uppdaterades den 15 november, 2018