Drömsommarjobbet. RegionVärmland.

Drömsommarjobbet

Region Värmland har under många år arbetat framgångsrikt med sommarjobb för gymnasieungdomar med intresse för olika kulturuttryck.

Ansökan är öppen. Fyll i formuläret längre ner på sidan och skicka senast den 2 april.

Drömsommarjobbet är avsett för unga i gymnasieåldern, det vill säga de som går ur grundskolan årskurs 9, eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Under fyra sommarveckor erbjuds möjligheten att jobba tillsammans med professionella handledare. Rekryteringen till sommarjobbet sker bland ungdomar skrivna i Värmlands län.

Syftet med Drömsommarjobbet är att ge unga människor en inblick i hur det är att arbeta med kultur. Drömsommarjobbet är mer av ett arbetsmarknads- och utbildningsprojekt för kulturyrken än ett vanligt sommarjobb. Stor vikt läggs vid att det är professionell ledning av praktiken.

Drömsommarjobbet 2017

Årets Drömsommarjobb inom dans är förlagd till Wermland Operas lokaler i Karlstad, filminriktningen är stationerad på Ungdomens Hus (UNO) i Karlstad och slöjdinriktningen är förlagd till Arvika. Ett antal olika offentliga framträdanden kommer att ske inom ramen för Drömsommarjobbet.

Drömsommarjobbet pågår under perioden 26 juni – 21 juli. Arbetstiden för sommarjobbarna är sex timmar per dag med en ersättning på 56 kr/tim (inkl. semesterersättning). Totalt kommer 26 st. sommarjobbare, 3 st. handledare och 4 st. assistenter att anställas. Efter att ansökningstiden har gått ut så sker ett urval av de sökande som får komma på intervju (film och slöjd) eller audition (dans). Därefter väljs de ut som får erbjudandet om en plats.

Praktikens olika inriktningar

Dans
Drömsommarjobbet är en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke. Du kommer att möta en professionell och erfaren koreograf och du kommer att medverka i den process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i offentlig miljö. Det kommer att utveckla din talang ge dig en inblick i, och en förståelse för, dansen som yrke.
1 st. handledare
1 st. koreografassistent
1 st. produktionsassistent
14 st. sommarjobbare (10 st. från Värmland, 2 st. från Nord-Trøndelag fylke i Norge och 2 st. från Falu kommun)

Film
Under ditt arbete kommer du skapa din berättelse, spela in den och klippa ihop det färdiga resultatet. Du får möjligheten att arbeta med filmproduktion under professionella förutsättningar. Du kommer att arbeta i team för att göra filmerna. För att få inblick i hur branschen funkar kommer du göra studiebesök och få möjlighet att knyta kontakter. De färdiga filmerna kommer att visas upp på en filmpremiär.
1 st. handledare
1 st. produktionsassistent
6 st. sommarjobbare

Slöjd
Drömsommarjobbet med slöjdinriktning ger dig möjligheten att utforska lera och keramik tillsammans med en professionell keramiker. Du får delta i en keramikers dagliga sysslor – från planering till färdig produkt där du får prova olika tekniker för att bearbeta leran och ge den olika form, funktion och uttryck. Du kommer både arbeta individuellt och i grupp och ta eget ansvar för att genomföra din del av uppgiften. Utifrån olika uppdrag och beställningar vi får kommer du jobba med lera som vi bränner till keramik eller lera i sin råa form. För att få inspiration kommer vi att göra studiebesök och kanske också samarbeta med andra konstnärer och konstformer.
1 st. handledare
1 st. produktionsassistent
6 st. sommarjobbare

Kika på den här grymma, lilla filmen från Drömsommarjobbet 2015. Den ger en bra inblick i vad Drömsommarjobbet kan vara.

Bild på Stefan Westling

Stefan Westling

Kulturkonsulent

Avdelningen för kulturutveckling

Regional samordnare för UKM (Ung kultur möts) i Värmland, Drömsommarjobbet

054-701 11 22

070-350 57 40

stefan.westling@regionvarmland.se

Ansökningsformulär

Drömsommarjobbet 2017

Fields marked with a * are required

Sidan uppdaterades den 13 februari, 2017