Streetdance och dansresidens i Grums

Under oktober och november kommer Grums gästas av fyra stycken streetdansare.

Under sex veckor kommer Grums besökas av fyra streetdansare. Som danskonstnärer kommer de arbeta i kommunen i form av ett dansresidens. Ana Strandberg, dansare koreograf och danspedagog från Karlstad/Stockholm, leder projektet med dansarna Theresa Gustavsson, André ”Shapeshifter” Forsström och Marcus ”Mackie” Larsson.

Dansresidenset handlar om att stärka dansen som konstform på genom att skapa ett dansverk med Grums som träningsbas, träffa ungdomar genom olika möten i t.ex. idrottsföreningar och på fritidsgården samt möta grumsbor i olika offentliga tillställningar.
Ana, Theresa, André och Mackie utövar bl.a. dansstilarna HipHop, Housedance och Popping tillsammans, och ni kommer få chans att själva prova på eller bara beskåda dessa stilar under Oktober-November.

Håll utkik efter öppna repetitioner, workshops, uppträdanden, dans-session i centrum, jam, videoinspelning och följ gruppens uppdateringar och kommande nedslag på Instagram: Dansresidenset i Grums.

Danskontakt: dansresidensetigrums@gmail.com
Kolla teasern på youtube här (öppnas i nytt fönster)

Bild på Linda Löfgren

Linda Löfgren