Dvd-skivor i dator

Om Mediecenter Värmland

På Mediecenter Värmland kan du låna allt ifrån radio/tv program till långfilmer, spel, pussel, robotar och talböcker. Lärare och elever, från barnomsorg till vuxenutbildning, kan helt utan kostnad ta del av vårt utbud. Vi erbjuder samtliga radio/tv-program från UR samt inköpt film.

Vårt utbud innehåller mer än 20.000 titlar och du hittar material om de flesta ämnen. Både korta faktafilmer och prisbelönta långfilmer. Nästan alla titlar går att låna som fysiskt exemplar och det mesta av vårt material kan du som medlem även strömma via vår mediekatalog på nätet – SLI. Mer om hur du går till väga för att strömma och låna hittar du via länken under “Relaterad information”.

Känner du som lärare att någon av dina elever behöver stöd i form av talböcker så kan du låna dem från oss. Vi har även en datastuga där du kan komma och prova olika program för datorn. Är du intresserad av utbudet för lättlästa böcker, böcker om digitalt lärande och böcker om kodning och programmering, så har vi en utställning med ett stort antal böcker från många olika bokförlag.

Vi har även olika typer av pussel och spel som kan användas i undervisningen. De kan du som pedagog låna i upp till två veckor för att sedan ta ett beslut om de ska köpas in till arbetsplatsen. Beställning görs i så fall direkt från företaget som försett oss med materialet. Nu har vi också utökat med några olika typer av robotar som också finns för utlåning. Dessa har vi begränsad lånetid på. Målet är att ge alla skolor likvärdiga möjligheter att lära ut programmering i sin undervisning. 

 

 

Sidan uppdaterades den 10 februari, 2017