Man letar i arkivhyllor

Strömma/låna material

Vi erbjuder våra kunder möjligheten att strömma både film och radioprogram via vår mediekatalog. Här hittar du information om hur du går tillväga för att söka och boka material.

Gå direkt till internetkatalogen>>

Lär dig mer om upphovsrätt och vad som gäller vid filmvisning i skolmiljö. Anser du som lärare att din elev behöver hjälp av talböcker så lånar du dem gratis via Mediecenter. 

Vi lånar även ut pussel och spel som du kan prova på under två veckor innan du tar beslut om eventuellt inköp till skolan. Läs mer via länkarna under ”Relaterad information”.

Streaming

Mediecenter Värmland erbjuder strömmande media över Internet. Istället för att beställa en DVD eller CD från oss, och få den med ordinarie transport någon dag senare, så kan du se filmen eller höra radioprogrammet direkt över nätet.

Du behöver då ha ett konto på SLI. Och du måste använda dig av en mailadress kopplad till din arbetsplats, t.ex @karlstad.se eller @kil.se. Har du bara skapat ett konto och blivit godkänd av oss så kan du sedan se och lyssna på strömmat material.

Sök och boka material

Hela vårt utbud hittar du i vår mediekatalog på SLI:s webbplats. Bokning av material kan göras på flera olika sätt:

  • Söka och beställa via SLI. Du måste registrera dig/bli medlem för att kunna beställa film via SLI. Läs mer i vår lathund om SLI.
  • Ringa till bokningen på nummer 054 – 701 10 60
  • Skicka e-post till oss på mcv@regionvarmland.se
  • Skicka brev: Mediecenter Värmland, Box 1065, 651 15  KARLSTAD
  • Besök oss personligen. Vägbeskrivning till Lagergrens gata 2.

Lånetider

Begränsa lånetiden så mycket du kan. Vissa titlar har vi begränsat antal kopior av och dessa sätter vi max 14 dagars lånetid på. Du kan få längre lån, upp till en termin, på allt material från UR samt på en del av det vi själva köpt in. Förlängning av material måste göras via telefon eller e-post. Det går inte att göra via SLI.

Returnera material

Returnera alltid materialet inom överenskommen tid. Sena returer leder till att nästa låntagare inte får sitt material i tid. Observera att materialet ska vara hos Mediecenter senast kl. 14.00 det datum som står på följesedeln.

Distribution

Mediecenter Värmland levererar material två gånger per vecka till varje kommun för vidaredistribution till respektive kund. Vill du veta mer – kontakta oss.

Tipsa oss om film

Vi tar gärna emot era tips. Har du sett någon film som du tycker att vi borde ha i vårt utbud så hör av dig till oss. Skicka ett mail till mcv@regionvarmland.se och berätta varför just den filmen skulle kunna passa i vårt sortiment.

Vi vill veta filmens titel, vilka användningsområden den är tänkt för samt för vilka åldrar och ämnen du tycker att den passar. Har du också namn på eventuell producent / leverantör så är vi tacksamma.

Sidan uppdaterades den 3 februari, 2017