Schyst!

schyst-webb

De allra flesta jobbar på något sätt med kommunikation – många av oss utan att vi ens tänker på oss själva som kommunikatörer.

Vi möter invånare och kunder som behöver vår service, skriver e-post och brev, inbjudningar, rapporter, handlägger ärenden, förbereder digitala presentationer, deltar i diskussioner, producerar innehåll till hemsidor och trycksaker, programblad och annonser.

Medvetna val

Den här handboken finns för att inspirera till en mer jämlik kommunikation. Samhället styrs till stor del av invanda normer. Därför krävs medvetna ordval och bildkompositioner.

Varje läsare, lyssnare och mottagare har rätt att känna sig inkluderad, värdefull och sedd.

Ladda ner handboken Schyst! (pdf, 2 MB)

Schysta övningar

Sedan vi lanserade Schyst! är det många som har frågat efter övningar kopplade till innehållet och de schysta tips som finns i handboken. Därför har vi tagit fram en pdf med tolv övningar.

Ladda ner Schysta övningar här

Sidan uppdaterades den 24 november, 2016