Kollektivtrafikutvecklare

Ung kvinna kliver på buss

Region Värmland är kollektivtrafikmyndighet med ansvar för kollektivtrafiken i Värmland. Vi söker nu en kollektivtrafik-utvecklare för den nya kollektivtrafikorganisationen i Värmland. 

Vid årsskiftet bildar Landstinget i Värmland och kommunalförbundet Region Värmland en gemensam organisation med namnet Region Värmland. En utvecklingsorganisation med ansvar för hälsa och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. 

Dina arbetsuppgifter  

Som kollektivtrafikutvecklare har du ett viktigt arbete att samordna och planera kollektivtrafiknämndens arbete. I nämnden fattas beslut om kollektivtrafikens utveckling i Värmland. Du kommer att vara sekreterare och bereda ärenden som berör utveckling och samordning av kollektivtrafiken i länet samt ta fram beslutsunderlag om allmän trafikplikt. 

I arbetsuppgifterna ingår att medverka till att ta fram samt följa upp länets trafikförsörjningsprogram. Trafikförsörjningsprogrammet styr kollektivtrafikens inriktning och omfattning på kort och lång sikt. Arbetet med programmet förutsätter nära samarbete och samråd med olika intressenter i länet. 

Du kommer även att representera myndigheten i olika regionala utvecklingsfrågor, göra uppföljningar av kollektivtrafiken samt genomföra utredningar och analyser inom kollektivtrafikområdet. 

Du förväntas även representera Värmland i nationella utvecklingsprojekt för kollektivtrafikmyndigheter tillsammans med andra regioner. Du har även ett ansvar för att medverka i eller rapportera till nationella myndigheter och svara på remisser inom myndighetens ansvarsområde. Rollen innebär att ha koll på helheten men också detaljerna.  

Din bakgrund  

Vi vill att du har:  

  • Akademisk utbildning inom statskunskap, samhällsplanering eller liknande utbildning/erfarenhet vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig.  
  • Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. 
  • Erfarenhet av arbete med kollektivtrafikfrågor eller annan lämplig form av samhällsplanering.  
  • God förmåga att driva och genomföra utredningar, analyser och projekt. 
  • Vana att arbeta självständigt och resultatinriktat. 
  • God förmåga att samverka med andra. 
  • God analytisk förmåga.  
  • God social förmåga då du kommer att agera ansiktet utåt på ett professionellt sätt. 
  • Förmågan att uttrycka dig väl i skrift på svenska. 
  • Körkort 

Om anställningen  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. 

Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 

Ansökan 

Ansök här

Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti 2018. 

Kontakt  

Bild på Peter Wretman

Peter Wretman

Kollektivtrafikchef

Kollektivtrafikstaben

054-701 11 00

peter.wretman@regionvarmland.se

Kontaktperson Qtym

John Johansson
Rekrytering
E-post: john.johansson@qtym.se (öppnas i nytt fönster)

Att jobba på Region Värmland  

Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.  

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland 

Övrigt  

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.

 

Sidan uppdaterades den 27 juni, 2018