Praktikant på Region Värmland European Office

EU-flaggor

Är du intresserad av att arbeta med regionala tillväxtfrågor i ett internationellt sammanhang? Ta då chansen och praktisera på Region Värmlands kontor i Bryssel. Praktiken ger dig möjlighet att få god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel.  

Region Värmland European Office söker nu inför höstterminen 2017 en praktikant. Vi ser gärna att du som söker kan praktisera en hel termin om 20 veckor, detta för att få en verklig chans att komma in i arbetet, något vi tror ger ett större värde både för dig som praktikant och för oss som arbetsgivare. Praktikperioden kommer att följa terminen och därmed starta i månadsskiftet augusti/september och avslutas till jul/början av januari. Exakta datum fastställs när praktikplatsen är tillsatt. Praktiken är oavlönad, men det finns möjlighet att söka Erasmusstipendiet för praktik i Bryssel.  

Mer information om Erasmusstipendiet  

Region Värmland står för flygbiljett tur och retur till Bryssel, praktikanten står själv för logi- och matkostnader.  

Mer information om kontoret i Bryssel 

Dina arbetsuppgifter   

Som praktikant kommer du i huvudsak att arbeta med nyhetsgranskning, rapportering, samt informationssökning. Du kommer även att delta på seminarier och konferenser och ha ansvar för dokumentationen.  Du kommer också att upprätthålla kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Västsverige och bidra med stöd vid arrangemang och mottagning samt planering av gruppbesök. I arbetsuppgifterna ingår även deltagande i det övriga dagliga rutinarbetet på kontoret.  

Din bakgrund   

Vi vill att du:   

  • Studerar Politices Kandidatprogrammet eller annan relevant samhällsvetenskaplig utbildning vid Karlstads Universitet, alternativt studerar på annan ort men har kopplingar till Värmland eller Karlstads Universitet. 
  • Har ett genuint intresse av Europeiska Unionen och dess arbete samt besitter grundläggande kunskaper om EU:s system och den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.  
  • Har mycket goda kunskaper i engelska. Kunskaper i franska är meriterande.  
  • Har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.  
  • Har datorvana samt förmåga att ta in och hantera stora mängder information. 
  • Har vana av att arbeta självständigt, är organiserad, utåtriktad och ansvarsfull, då du kommer arbeta med kvalificerade uppgifter samt komma i kontakt med en mängd andra aktörer inom EUområdet. 

Ansökan  

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till: kansliet@regionvarmland.se.  

Vi vill ha din ansökan senast den 6 april. 

Kontakt 

Vid frågor angående praktik kontakta: 
Paula Holst
Telefon: +32 483 58 91 36
E-post: europeanoffice@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 13 mars, 2017