Utbildare för personliga tränare

Molkoms folkhögskola, bilder till marknadsföring

Nu söker Molkoms folkhögskolas hälsotränarutbildning en utbildare för personliga tränare.

Dina arbetsuppgifter   

Som utbildare på Molkoms folkhögskola har du möjlighet att undervisa personliga tränare inom områden som core, stabilitet, explosivitet, styrka, rörlighet, rehab, prehab, kroppshållning, olympiska lyft, marklyft med mera. På vår Hälsotränarutbildning lägger vi stor vikt vid rätt lyftteknik och kroppshållning. I tjänsten ingår undervisning 1-3 dagar per vecka, kontaktlärarskap samt deltagande i veckomöten, personalmöten och liknande.  

Hälsotränarutbildningen på Molkoms folkhögskola utmärker sig genom hög kvalitet och entusiasmerande lärare med god ämneskunskap och yrkeskännedom. Utbildningen är ettårig och efter avslutat år kan kursdeltagarna certifiera sig, genom Branschrådet för Hälsa, som personlig tränare, (PT) kostrådgivare och massör. Utbildningen har ett gott renommé med ett högt söktryck. Kursdeltagarna har ett stort intresse för området och är efter avslutad utbildning eftertraktade på arbetsmarknaden inom hälsosektorn. 

Övriga utbildare på kursen har mångårig erfarenhet inom kost, hälsa, konditionstest, coaching, entreprenörskap med mera. 

Molkoms folkhögskola, som är en av Region Värmlands fem skolor, har ca 220 kursdeltagare fördelat på vår enhet i Karlstad och huvudskolan i Molkom. Skolan har ett varierat kursutbud och är välmeriterad inom profilområdet film, skådespeleri och hälsa.  

Besök gärna Molkom folkhögskolas hemsida

Din bakgrund   

Vi vill att du har:   

  • Utbildning inom personlig träning genom Branschrådet för Hälsa eller motsvarande utbildning från annan aktör som SATS (Safe-education), Eleiko eller liknande utbildning/erfarenhet vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig.  
  •  Erfarenhet av hälsofrämjande träning, prestationsutvecklande träning på amatör- och elitnivå samt ett skadeförebyggande perspektiv.  
  • Erfarenhet av att utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. 
  • Ett stort engagemang och brinner för att undervisa   

Om anställningen   

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, 40 procent.  

Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Ansökan  

Ansök här

Vi vill ha din ansökan senast den 5 maj 2017. 

Kontakt   

Bild på Gunilla Frykensjö Björnfoth

Gunilla Frykensjö Björnfoth

Rektor

Molkoms folkhögskola

0553-100 60

076-213 14 48

gunilla.frykensjo.bjornfoth@regionvarmland.se

Att jobba på Region Värmland   

Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.   

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.    

Läs mer om Region Värmland  

Övrigt   

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.   

Sidan uppdaterades den 12 april, 2017