Råd om vård och kontaktuppgifter

Hitta mottagningar, läs om sjukdomar och behandlingar samt logga in till e-tjänsterna. 

Vaccinspruta ges i en arm.

Vaccination mot covid-19

Nu kan du som är född 2005 eller tidigare boka tid för vaccinering mot covid-19. Har du frågor och funderingar om vaccin? På 1177.se finns faktagranskad och säker information.

Barn och läkare gapar.

Jobba med oss

Region Värmland är en av Värmlands största arbetsgivare. Vi har cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för en livskvalitet i världsklass.

Skog och texten Värmlandsstrategin 2040.

Värmlandsstrategin

Värmlandsstrategin är vårt gemensamma verktyg för att skapa det Värmland vi vill ha och behöver i många år framöver.

Ord som respresenterar en demokrati

Demokratin 100 år

Sveriges demokrati fyller 100 år och det vill vi fira i hela Värmland. Tillsammans lyfter vi demokratifrågor genom samtal, digitala seminarier, workshops och andra aktiviteter.

Region Värmlands folkhögskolor

Lär dig ett yrke, fördjupa dig i ett intresse eller utöka dina kunskaper för framtida studier. Hitta just din inriktning hos någon av våra folkhögskolor.

Kvinna tittar på telefon

Nya telefonnummer

Vid telefonkontakt med Region Värmland ska 010-telefonnummer användas. Tidigare telefonnummer är stängda.

Vårdgivarwebb

Information om vård och behandling och om samverkan för dig som är vårdgivare.

Buss

Resor och trafik

Vi arbetar för att hela Värmland ska leva och vara tillgängligt för dig som ska till jobbet, skolan eller färdas genom vår region.

Viktigt steg för ombyggnationen av Centralsjukhuset

Nu tas nästa steg i den stora ombyggnationen av Centralsjukhuset i Karlstad. Detta sedan Region Värmland och Skanska tecknat avtal om entreprenaden för den första etappen av projektet.

Regionen skickar sms för att öka vaccinationstäckningen

Samhället kommer att öppna upp och återgå till det mer normala för personer som är vaccinerade. För att öka antalet vaccinerade skickar Region Värmland nu sms till invånare mellan 16 och 40 år.

Unikt forskningsprojekt visar hur migranter i Värmland ser på livet

Många studier handlar om hur majoritetsbefolkningen i Sverige ser på migrationen till vårt land. Men hur upplever egentligen migranterna själva sin nya livssituation? Det ger ett unikt forskningsprojekt i Värmland svar på.

I naturen känner jag att luften är fri

Trettioettåriga Kristin Savela använder uttrycket hjulbent när hon berättar att hon har rullstol för att ta sig fram. Men rullstolen hindrar henne inte från att vara ute i naturen.

Flicka i skolåldern.

Vaccinering av 12–15 åringar kommer erbjudas via skolorna i Värmland

Förra veckan blev det klart att barn i ålder 12–15 år ska erbjudas vaccination mot covid-19. I Värmland kommer vaccin i första hand erbjudas via skolorna. Folkhälsomyndigheten har meddelat att regionerna kan starta vaccineringen den 11 oktober.

Digital miljöfrukost, tema demokrati FN:s agenda 2030, mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen

Region Värmland bjuder in till miljöfrukost med temat demokrati. Regionens miljöfrukostar anordnas cirka fyra gånger per år med olika teman. Teman för miljöfrukost utgår från FN:s agenda 2030 och varje möte fokuserar på ett mål och dess koppling till miljön. I samband med demokrativeckan bjuder vi därför in till en träff med fokus på mål 16 fredliga och inkluderande samhällen.

Ja må den leva? Samtal om demokratin och dess utmaningar

Demokratin firar 100 år och nästa år är det allmänna val i Sverige igen. Men hur mår vår demokrati och hur tror politikerna att nästa val och valrörelse kommer att se ut?

Hur skapar vi framtidens Värmland

Den 8 oktober 8.30-12.00 fortsätter vi samtalen om Värmlandsstrategin 2040 och hur vi gemensamt kan ta oss an framtiden och dess möjligheter och utmaningar. Vi möts digitalt för att bjudas på kunskap och inspiration med olika exempel på konkretisering av strategin. Några av dagens hållpunkter ser du här nedan. Välkommen!

Plats för utveckling. En praktisk kurs om hur du söker projektmedel inom kulturområdet

Vill du utveckla projekt inom kultur? Vill du stärka dina utvecklingsmöjligheter? Vill du lära dig att argumentera för ditt område och skriva ansökningar till projekt, stipendier eller annat stöd?

Plats för utveckling. En praktisk kurs om hur du söker projektmedel inom kulturområdet

Vill du utveckla projekt inom kultur? Vill du stärka dina utvecklingsmöjligheter? Vill du lära dig att argumentera för ditt område och skriva ansökningar till projekt, stipendier eller annat stöd?

80 000 vaccin-sms i Värmland – "Ser ut som det gett en viss effekt på bokningen”

viss effekt på bokningen” Under fredagen skickade Region Värmland ut... Detta är en låst artikel.

Samordnare för transvård blir kvar till 2023

har det blivit enklare för transpersoner att söka vård menar förbundet transammans....en möter", säger Tina Kashfi, folkhälsostrateg i Region Värmland. Region Värmland förlänger projektet med en

Skanska tecknar avtal för utbyggnad av Karlstads Centralsjukhus

Skanska meddelar i ett pressmeddelande att koncernen just har tecknat ett samarbetsavtal med Region Värmland gällande ny- och ombyggnad av Karlstads...Skanska och Region Värmland ska under kommande år samarbeta i förberedelserna för det nya sjukhuset.

Skanska Skanska tecknar samarbetsavtal för ny- och ombyggnad av Karlstads Centralsjukhus (Finwire)

Byggbolaget Skanska har tecknat samarbetsavtal med Region Värmland avseende en nybyggnad och ombyggnad av Karlstads Centralsjukhus.

Centralsjukhuset tecknar avtal med byggjätten – ska bygga ut

Centralsjukhuset tecknar avtal med byggjätten – ska bygga ut Region Värmland och Skanska har tecknat ett...