Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Nya CSK / Nytt vårdhus

Nytt vårdhus på Centralsjukhuset

Hösten 2022 öppnar ett nytt vårdhus på Centralsjukhuset i Karlstad. Utökade lokaler ger bättre möjligheter att skapa säkra och smittfria vårdmiljöer.

Tre vårdavdelningar för kirurgkliniken

Det nya vårdhuset byggs just nu på delar av parkeringsområdet vid Centralsjukhusets huvudentré.
Huset står klart i höst och består av en huskropp med tre våningsplan där kirurgkliniken flyttar in med tre vårdavdelningar och 78 vårdplatser. Syftet med tillbyggnationen är att utöka lokalytan för att glesa ut bland vårdplatserna, något som ger bättre möjligheter att skapa säkra och smittfria vårdmiljöer.

Ett hållbart vårdhus

Regionen Värmland är en stor samhällsaktör som vill verka hållbart och värna kommande generationer.
Det gör vi bland annat genom hur och vad vi bygger:

  • Cirkulärt byggande/återbruk: När Region Värmland inte längre har behov av vårdhuset återanvänds trämoduldelarna för nya kunder. Modulerna har en livslängd på 30 år och efter full livslängd kan de användas permanent till exempelvis fritidshus, idrottsomklädningsrum etc.
  • Mindre klimatpåverkan: Vårdhuset går i linje med Region Värmlands träbyggnadsplan där vi uppmuntrar träbyggnationer som i jämförelse med konventionella betongstommar ger mindre klimatpåverkan.
  • Närproducerat: Moduldelarna tillverkas i Torsby av regionalt företag och till stor del av virke från närliggande skogar.
  • Ekonomiskt hållbart: Bygga med moduler ger kortare byggtid, vilket är energibesparande och ekonomiskt fördelaktigare.

Välkommen till ett hållbart vårdhus!

Parkering för dig som kommer med bil

Ska du besöka Centralsjukhuset och kommer med bil? Med anledning av byggarbetet är stora delar av utomhusparkeringen vid huvudentrén avstängd. Parkera gärna i vårt parkeringshus eller på någon av våra andra parkeringsytor. Läs mer om parkering och parkeringsavgifter här.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen