Råd om vård

Hitta mottagningar och telefonnummer, läs om sjukdomar och behandlingar.

Barn och läkare gapar.

Jobba med oss

Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass.

Folkhögskolor i Värmland

Lär dig ett yrke, fördjupa dig i ett intresse eller utöka dina kunskaper för framtida studier. Hitta just din inriktning hos någon av Värmlands folkhögskolor.

Buss

Resor och trafik

Vi arbetar för att hela Värmland ska leva och vara tillgängligt för dig som ska till jobbet, skolan eller färdas genom vår region.

Vårdgivarwebb

Information om vård och behandling och om samverkan för dig som är vårdgivare.

Värmländsk filmare prisades på Guldbaggegalan

Emily Norlings kritikerrosade debut "Allt vi äger" har berört och rört om. På måndagskvällen tilldelades hon priset "Årets nykomling" på Guldbaggegalan.

Pia Vinborg blir ny ekonomidirektör i Region Värmland

Pia Vinborg har utsetts till ny ekonomidirektör i Region Värmland. Hon kommer närmast från Thermofisher Scientific i Uppsala, där hon varit vice president global finance för divisionen immunodiagnostik.

Rätt vård på rätt plats med 1177 Vårdguiden på telefon i egen regi

Den 1 november tog Region Värmland över 1177 Vårdguiden på telefon. I dag svarar ett trettiotal sjuksköterskor med lång erfarenhet av värmländsk hälso- och sjukvård när samtalen kommer. Det skapar förutsättningar för bättre vårdkoordinering.

Regionstyrelsen i korthet

Regionstyrelsen fattade i samband med tisdagens sammanträde bland annat beslut om överlåtelse av Vårdcentralen Grums och tillförordnad regiondirektör.

Kultur- och bildningsnämnden i korthet

Kultur- och bildningsnämnden hade sammanträde på torsdagen och beslutade bland annat om bidrag och årsanslag till en rad verksamheter och organisationer.

Fokus konst - konstpedagogik i en samtida kontext

Hållbart företagande i Säffle, del 2

Vill du få bättre kännedom om din resursförbrukning? Öka värdet på ditt företag och stärka din konkurrenskraft? Delta då i seminarieserien ”Hållbart företagande”.

Bioekonomi – ny statistik i regionalt perspektiv

Välkommen till ett seminarium där ny statistik inom ekonomi, sysselsättning och klimatpåverkan släpps. Statistiken är ett konkret och viktigt verktyg för alla regioner som på allvar vill kunna arbeta med omställningen till en biobaserad ekonomi.

Dialogmöte: Föreningslivet och kulturen

Hur kan vi förbättra föreningslivets villkor i Värmland? Vilka förändringar vill du se?

Motiverande samtal – att prata med någon som funderar på om livet är värt att leva

Du som genomfört en tredagars grundkurs i Motiverande samtal (MI) inbjuds att delta i denna kurs.

Vissa inom vården får semesterväxla

förslaget på semesterväxling för vårdpersonal inom Region Värmland tillbaka. Men inte för alla – vilket orsakat... Det var de anställda på det som innan sammanslagningen årsskiftet 2018-2019 hette Region Värmland som hade möjlighet till semesterväxling.

Ministern: "Exportföretagen är Sveriges ryggrad"

med en delegation från Almi, Business Sweden och Region Värmland. Bolaget har en tydlig strategi att växa

660 namnunderskrifter i ny undersköterskeprotest

och Britt-Marie Rylander in ett protestbrev till Region Värmland med 660 namnunderskrifter....en väg till att kunna upprätthålla vårdplatser på Centralsjukhuset i Karlstad. De sjuksköterskor som omfattas får en bonus på

Vårdpersonal i protest med namnlistor

På måndagen sa Karin Lundin, tf områdeschef för slutenvården i Region Värmland, till...På tisdagen lämnade de två undersköterskorna på Centralsjukhuset i Karlstad, Britt-Marie Rylander och Bente Hermanrud, in

Molkom drar in på läkare: "Ogenomtänkt"

personal och att kontinuiteten för dem som behöver vård blir lidande....vårdcentralen kommit på fötter, ryker en heltidstjänst. Region Värmland behöver spara från och med början av mars.