Nyheter Region Värmland

Norsk gränshandel glödhet innan pandemin - omsatte 28 miljarder

Coronapandemin har slagit stenhårt mot gränshandeln. För många har 95 procent av försäljningen försvunnit. Nya siffror visar att norska gränshandeln omsatte 27,9 miljarder och skapade hela 7 200 arbetstillfällen innan pandemin över en natt lade en våt filt över försäljningen.

Högt tryck på provtagningen för covid-19

Just nu är det många som provtar sig för covid-19. Det är bra att alla som får symtom provtar sig så att smittade hittas och fortsatt smittspridning kan hejdas. Och det är bra om så många som möjligt använder egenprovtagning.

Viktig information till dig som kontaktar oss via telefon

Vid telefonkontakt med Region Värmland ska 010-telefonnummer användas. Tidigare telefonnummer är stängda.

Aldrig har så många sökt Drömsommarjobbet

Vid midnatt den 21 mars gick ansökningstiden ut för Region Värmlands Drömsommarjobbet 2021. Då hade hela 195 ansökningar inkommit, vilket är nytt rekord.

Fas 1 av vaccineringen mot covid-19 genomförd

Nu är den första fasen av vaccineringen mot covid-19 avklarad. – Det är glädjande, och ett delmål på vägen där vi och de värmländska kommunerna har samarbetat mycket bra, säger Anders Nordmark, vaccinationssamordnare i Region Värmland.

Nu kan personer över 75 år boka tid för vaccin mot covid-19

I dag öppnar vi tidsbokningen för vaccination mot covid-19 för personer som är 75 år och äldre. Det gäller även personer som är minst 65 år och bor tillsammans med någon som är 75 år eller äldre.

Lena Gjevert: Läget inom vården är ansträngt

Med en ökande smittspridning av covid-19 och allt högre tryck på hälso- och sjukvården är läget i Värmland allvarligt. Inför påsken och den fortsatta pandemiutvecklingen ligger fortsatt stor vikt på det personliga ansvaret. – Vi får inte tappa det här nu, säger smittskyddsläkare Ingemar Hallén.

Region Värmland trygga med Läkemedelsverkets bedömning av Astra Zenecas vaccin

De senaste dagarna har det kommit rapporter om personer som fått blodpropp efter att ha fått Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Det finns dock inget som talar för att vaccinet är orsaken.

Ett år med pandemin

Den 4 mars 2020 konstaterades de första fallen av covid-19 i Värmland. Året som följt därefter har inte varit något annat likt.

Dags att boka vaccinationstid för de som är 83 år och 84 år

Från och med i dag får de som är 83 år eller 84 år och folkbokförda i Värmland ett brev hem med erbjudande om att boka tid för vaccination mot covid-19.

Vaccinering av 85-plussare har startat

Idag gick startskottet för vaccinering mot covid-19 av de som är 85 år och äldre. På vaccinationsmottagningen i Löfbergs arena var det febril aktivitet. Region Värmlands medarbetare på plats var nöjda med hur arbetet flöt på.

Lämna synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram

Just nu är det möjligt att inkomma med synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram samt ett målbildsdokument för kollektivtrafiken i Värmland med sikte på 2040.

Förändrad organisering av det kirurgiska uppdraget vid Sjukhuset i Arvika

Region Värmland gör nu åtgärder vid Sjukhuset i Arvika med anledning av att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gett regionen kritik på flera punkter. Ett förtydligat kirurgiskt uppdrag som organiseras lokalt vid sjukhuset är regionens svar på kritiken.

Möjlighet att lämna synpunkter till EU-program

Region Värmland samordnar arbetet med att ta fram EU-programmet Interreg Sverige-Norge för den nya programperioden 2021–2027. Nu finns en remiss av programförslaget som det går att lämna synpunkter på till och med den 17 mars.

Pressträff: Region Värmlands ekonomiska resultat 2020

Följ pressträffen där Region Värmland presenterar organisationens ekonomiska resultat för 2020.

Värmland har landets mest nöjda resenärer – för sjätte året i rad

Karlstadsborna är för sjätte året i rad landets mest nöjda resenärer, enligt NKI (Nöjd kundindex). Det visar årsstatistiken från Svensk Kollektivtrafiks intervjuundersökning Kollektivtrafikbarometern.

Framtidsbilder för det digitala Värmland tar form

Några pratar om det, andra är på god väg och vissa ligger i framkant. Digitalisering i olika former är högaktuellt, inte minst nu under pandemin. Region Värmland är med i projektet Digiterri som ska bidra till omställningen i Värmland.

Genomlysning av kvinnosjukvården klar

Två rapporter som nu presenterats beskriver yrkesstolta medarbetare som trivs på jobbet. Medarbetare som har ett stort engagemang för patienterna och en vilja att komma med förslag och bidra till lösningar i verksamheten. Hyrbarnmorskor, schema och teamarbete föreslås av oberoende konsulter som konkreta förbättringar.

Smittskydd Värmland stänger tillfälligt verksamheten på Unicare Vårdcentral Töckforspraktiken

På grund av covid-19-smitta bland personal har Smittskydd Värmland valt att stänga ner verksamheten på Unicare Vårdcentral Töckforspraktiken. Detta för att minska smittspridning.

Digitala verktyg räddar hjärnan vid stroke

Tiden mellan ankomst till sjukhus och start av propplösande behandling har nästan halverats vid Centralsjukhuset i Karlstad. Vid behandling av stroke är varje minut värdefull.

Tillbaka till Regionvarmland