Nyheter Region Värmland

Hälso- och sjukvårdsnämnden i korthet

Vid tisdagens sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden beslutades bland annat om att utreda möjligheten att införa Min barnmorska och att ta fram förslag för att öka tillgängligheten till Region Värmlands digitala vårdcentral.

Kollektivtrafiknämnden i korthet

Vid tisdagens sammanträde fattade kollektivtrafiknämnden bland annat beslut om nya priser och produkter i kollektivtrafiken i Värmland och om justeringar i vintertidtabellen för Karlstadsbuss.

Vaccination mot covid-19 för barn 12 till 15 flyttas fram

Äldre personers tredje dos och ovaccinerade över 15 år ska prioriteras enligt Folkhälsomyndighetens uppdaterade rekommendation. Starten av vaccinationerna av 12 till 15-åringar flyttas därför fram.

Viktigt att röra på sig när man blir äldre

Karl-Gunnar Nylén nådde pensionsålder för mer än tio år sen. Men han jobbar fortfarande lite, cyklar året runt, vistas gärna i naturen och tycker att han mår bättre nu än för 10–15 år sen.

Light Without Borders i digital version

Med inspiration från Selma Lagerlöfs odödliga historier berättar danselever från Sunne Kulturskola, teaterelever från Unga västanå och Nome kulturskole i Norge en värmländsk saga, klädd i nytt språk.

Naturen är min bästa kompis

Naturskola, cykelträning och barnvagnspromenader. Det är något av det som Noorihe Halimi arbetar med i några av Karlstads bostadsområden. Hon inspirerar till vistelse i naturen och lär ut om allemansrätten.

Påfyllnadsdos för alla som är 80 år och äldre

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer med ökad risk för svår covid-19 ska erbjudas en påfyllnadsdos vaccin mot sjukdomen. Region Värmland arbetar nu med hur den fortsatta vaccineringen ska gå till.

I naturen känner jag att luften är fri

Trettioettåriga Kristin Savela använder uttrycket hjulbent när hon berättar att hon har rullstol för att ta sig fram. Men rullstolen hindrar henne inte från att vara ute i naturen.

Vaccinering av 12–15 åringar kommer erbjudas via skolorna i Värmland

Förra veckan blev det klart att barn i ålder 12–15 år ska erbjudas vaccination mot covid-19. I Värmland kommer vaccin i första hand erbjudas via skolorna. Folkhälsomyndigheten har meddelat att regionerna kan starta vaccineringen den 11 oktober.

Parkeringsplatser stängs av på Centralsjukhusets parkeringsområde

Tisdagen 21 september stängs ytterligare en parkeringsyta på huvudparkeringen vid Centralsjukhuset i Karlstad. Som besökare kan du parkera i det nyöppnade parkeringshuset som finns på området.

Demokratin 100 år

I år är det 100 år sedan demokratin fick sitt genombrott i Sverige. År 1921 fick både män och kvinnor rösta i val till riksdagen. Detta är väl värt att fira tycker Region Värmland, som tillsammans med Länsstyrelsen i Värmland och länets 16 kommuner uppmärksammar demokratin under en vecka.

Unga mellan 12 och 15 år ska erbjudas vaccin mot covid-19

Folkhälsomyndigheten meddelade på torsdagen att unga i åldrarna 12 till 15 år ska erbjudas vaccin mot covid-19. Nu startar arbetet för att kunna inleda den fortsatta vaccinationen i början av november.

Att vara i naturen kostar inget

Johnny Larsson är mycket ute i naturen – ofta bara för att strosa runt och filosofera. Och det kostar inget. Att bara vara är helt gratis.

Många restriktioner tas bort den 29 september

Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta. Nästa steg tas den 29 september.

Nu kan du låna cyklar på stationerna i Arvika och i Karlstad

Långt till jobbet eller skolan från stationen eller en tid att passa? Nu blir det enklare för dig som vill resa hållbart hela vägen fram. Från och med den 2 september går det nämligen att låna cyklar på stationerna i Arvika och i Karlstad.

Patienter som är aktuella för en extra dos vaccin mot covid-19 kommer att få en kallelse

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en extra dos vaccin mot covid-19 till personer som har ett kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling. De som är aktuella för en extra dos kommer att kontaktas.

Nya parkeringshuset vid Centralsjukhuset invigt

Ett nytt parkeringshus med 375 platser invigdes under onsdagen vid Centralsjukhuset i Karlstad. – Jätteroligt att äntligen kunna öppna, säger projektledare Frida Wigenstam från Regionfastigheter.

Trafikverket föreslår stora förbättringar på Värmlandsbanan

Trafikverkets utredning om dubbelspår på Värmlandsbanan är klar. Syftet med utredningen är att föreslå åtgärder som stärker järnvägens konkurrenskraft, gör den till ett attraktivare transportmedel och förkortar restiden mellan Stockholm och Oslo till under tre timmar.

”En patientupplevelse i världsklass”

På onsdag startar Servicelinjen, sjuktransporter från Karlstad via Örebro till Uppsala, i Region Värmlands egen regi. Och verksamhetschefen på ambulanssjukvården, Christer Lagerberg är mycket nöjd med de två nya fordonen som ska ersätta Jumbolansen. – Jag vågar utlova en patientupplevelse i världsklass, slog Lagerberg fast när fordonen pressvisades och verksamheten smyginvigdes.

Besöksförbud ersätts med besöksrestriktioner

Nu häver Region Värmland besöksförbudet och ersätter det med besöksrestriktioner. Justeringen är ett led i flera förändringar som sker inom Region Värmland i början av september.

Tillbaka till Regionvarmland