Nyheter Region Värmland

Femton kulturutövare får kreativ karantän

Samisk dans och hemslöjd, animerad film, hundra röster om Corona och utforskande av den värmländska naturen – det är bara några av de teman som kan hittas bland projekten som beviljats en kreativ karantän.

Ungdomsmottagningen finns i appen hela sommaren

Hallå där Gunilla Evensson, du är barnmorska och arbetar på en ungdomsmottagning. Hur gör man när man behöver kontakt med ungdomsmottagningen i sommar?

Så får du hjälp om du är orolig eller nedstämd

Är du orolig eller nedstämd eller känner någon som är det? Du kan hantera det själv men om du behöver hjälp ska du inte tveka att söka vård.

Nu går Kersti Theander i pension efter drygt 40 år

Kersti Theander började som sjukvårdsbiträde i Lund på sjuttiotalet. Drygt 40 år senare går hon i pension som forsknings- och utvecklingschef för Centrum för Klinisk Forskning och Utbildning, med en innehållsrik resa i bagaget.

I väntan på Körkarlen

Region Värmland är medproducent till sändningen " I väntan på Körkarlen" som Västanå Teater släpper på midsommardagen kl 16.00.

Norgegränsen fortsatt stängd

Fredagens besked om att norrmännen fortsatt sätts i karantän efter resa till Sverige – med undantag för Gotland – kommer att påverka det värmländska näringslivet. Samtidigt ökar resandet inom landet och det är viktigt att följa myndigheternas rekommendationer för att minimera smittspridningen.

Flerspråkig telefonlinje om coronaviruset har utökat öppettiderna och erbjuder fler språk

Den flerspråkiga telefonlinjen för frågor om coronaviruset har utökats med fler språk och längre öppethållanden. –Jag tycker det är en fantastisk satsning, säger utvecklingsledare Pia Augustsson, Region Värmland.

Region Värmland skalar upp testning för covid-19

Region Värmland skalar upp testningen för covid-19. Detta som en följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om nationellt utökad provtagning samt i syfte att få en bättre bild av smittspridningen inom länet.

Ingen Värmlandsmonter på bokmässan i Göteborg

Bokmässan i Göteborg ställer in den fysiska mässan på grund av coronapandemin och skapar en digital variant. Region Värmland väljer att avstå från arrangemanget och fokuserar istället på Värmlands bokfestival som arrangeras i november.

TBE-säsongen är igång – Du kan vaccinera dig på vårdcentralen

Det blir allt varmare ute och fler väljer att röra sig ute i skog och mark. I samband med detta har också TBE-säsongen startat.

Verksamt Värmland företagsjour hjälper företagare

Coronapandemin påverkar oss på många sätt och näringslivet är inget undantag. För att hjälpa företag i behov av stöd driver Region Värmland tillsammans med andra aktörer Verksamt Värmland företagsjour. – Syftet är att guida företagarna, hjälpa dem att hitta rätt bland alla stödinsatser som nu finns, säger Anna Stålhammar, projektledare på regional tillväxt.

Informationsnummer för frågor om det nya coronaviruset på olika språk införs

I dag öppnar Region Värmland en telefonlinje dit invånare kan vända sig för att få svar på allmänna frågor om det nya coronaviruset på olika språk. Telefonen bemannas av regionens kulturdoulor.

Servicetrafiken stöttar ambulansen med coronatransporter

Servicetrafikfordon stöttar nu ambulansverksamheten i Värmland där patienter med luftvägssymtom kan ta sig till vården utan att smitta medresenärer.

Ökad tillgänglighet via telefon hos regionens vårdcentraler

Ring vårdcentralen under hela öppettiden – nu utökar regionens vårdcentraler tillgängligheten via telefon.

Karlstadsbuss tidigarelägger sommartidtabellen

Karlstadsbuss tidigarelägger sommartidtabellen med två månader. Redan på måndag, den 6 april, går Karlstadsbuss över till sommartidtabell.

Servicetrafiken säkrar intäkter till taxibolagen

Region Värmland kollektivtrafik har beslutat kompensera de upphandlade trafikföretagen inom servicetrafiken för uteblivna intäkter i spåren av Coronakrisen. Region Värmland kollektivtrafik är först i landet med en ersättning av detta slag.

Vill du bidra och förstärka vårdens kapacitet?

Det nya coronaviruset innebär stora påfrestningar på vården. I nuläget har vi främst behov av IVA-sköterskor, narkossköterskor och andra legitimerade sjuksköterskor.

Säkerhetsåtgärder inom kollektivtrafiken

Nu skärper Region Värmland kollektivtrafik säkerheten ytterligare för att minimera smittorisken i fordonen.

Åtgärder för tryggare resa

Med anledning av det nya coronaviruset vidtar Region Värmlands kollektivtrafik nu en rad åtgärder för att säkerställa en trygg och säker resa. Som en extra försiktighetsåtgärd begränsas antalet sittplatser närmast föraren.

Elever deltog i samtal om machokultur och killnormer

Region Värmland har blivit uppmärksammat för arbetet med genusfrågor och inte minst kampanjen En riktig man. I veckan som gick har sammanlagt mer än 500 elever vid fyra av länets skolor deltagit i samtal om killnormer.

Tillbaka till Regionvarmland