Värmländsk världspremiär på Göteborgs filmfestival

"Allt vi äger" är värmländska Emily Norlings debutdokumentär där hon följer två hemlösa missbrukare som färdas mellan Stockholms tunnelbanestationer, avgiftningskliniker och offentliga toaletter. Filmen har producerats i samarbete med Region Värmland och premiärvisas den 26 januari på Göteborgs filmfestival.

Skärmdump från filmen "Allt vi äger" som har premiär på Göteborgs filmfestival.Skärmdump från filmen "Allt vi äger" som har premiär på Göteborgs filmfestival.

– Vi är otroligt stolta över att återigen få värmländska filmer visade på Nordens främsta filmfestival. Hela Värmland är byggt på en historieberättartradition som förvaltas på ett fantastiskt sätt av våra filmare, säger Josef Nyberg, filmkonsulent på Region Värmland.

Filmen börjar med att Emily Norling får syn på en ryggsäck med det anarkistiska budskapet "Allt vi äger bär vi med oss". Mannen med ryggsäcken heter Curtis och är heroinist och hemlös. Deras möte blir starten på en stark vänskap och tillsammans med den yngre Johan, även han missbrukare och utesovare, bildar de en oväntad trio. Den ångestridne Emily Norling förstår deras mörker och Johan och Curtis kan i sin tur skämta om hennes utan att det gör ont. Men gränsen mellan vänskap och utnyttjande kan ibland kännas hårfin och i takt med att banden stärks dras Emily Norling också ner i ett djupt medberoende. Kan hon älska sina vänner villkorslöst utan att offra sig själv?

– Jag vill dela mina insikter och erfarenheter kring medberoende med andra. Ovissheten, kärleken, smärtan – hela den loopen som jag befann mig i samtidigt som jag försökte beskriva mina känslor, utan svar på hur det skulle gå eller hur jag skulle hantera situationen, säger Emily Norling som föddes i Karlstad och växte upp i Eda kommun.

"Allt vi äger" har premiärvisning lördagen den 26 januari kl. 17:30 på Göta 2 under Göteborgs filmfestival.

Tillbaka till Nyheter Region Värmland