Personer över 50 år kan boka vaccination mot covid-19

I dag måndag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är 50 år eller äldre.

Precis som för föregående grupper gäller följande i samband med vaccination mot covid-19:

• Tid bokas genom att logga in på webbplatsen 1177.se , sök upp "Regional vaccinationsenhet", eller genom att kontakta Region Värmlands telefonbokning på 010-831 80 70.
  • Brev med information om hur vaccination mot covid-19 bokas skickas till alla som är 50-54 år och folkbokförda i Värmland. Brevet kommer hem i brevlådan från och med mitten av denna vecka.
  • I samband med bokning ska en hälsodeklaration besvaras. Personer som svarar "ja" på någon av frågorna ska kontakta telefonbokningen för att rådgöra med läkare.
  • För att motverka smittspridning är det inte tillåtet att ta med någon följeslagare till vaccinationsmottagningen.
  • Tid för dos 2 ges i samband med den första vaccinationen. Du får en tid för den andra dosen sex veckor efter din första. Tänk på att du endast bör omboka din tid av medicinska skäl. Du bör därför planera för hela din vaccination när du bokar tid för dos 1.

Personer som är 50 år eller äldre är den andra åldersgruppen inom fas 4 att erbjudas vaccin mot covid-19. Till fas 4 hör personer som är 18 år eller äldre och som inte har prioriterats i de tidigare faserna. Turordningen bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att erbjuda de äldsta och sårbaraste vaccinering först.

– Hur många tider vi kan erbjuda baseras på hur mycket vaccin som levereras och hur planeringen av personer som ska ha sin andra vaccindos ser ut. Just nu är vi i en fas där många personer från föregående faser ska ha sin andra dos. Finns ingen tid när man tittar ber vi om tålamod, och att försöka igen vid ett senare tillfälle. Det finns vaccin till alla, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Läs mer om vaccination mot covid-19 på webbplatsen 1177.se. Här kan du också ta del av Region Värmlands preliminära tidplan för vaccination mot covid-19.

Tillbaka till Nyheter Region Värmland