Flicka i skolåldern.

I Värmland kommer vaccin i första hand erbjudas via skolorna.

Vaccinering av 12–15 åringar kommer erbjudas via skolorna i Värmland

Förra veckan blev det klart att barn i ålder 12–15 år ska erbjudas vaccination mot covid-19. I Värmland kommer vaccin i första hand erbjudas via skolorna. Folkhälsomyndigheten har meddelat att regionerna kan starta vaccineringen den 11 oktober.

I Värmland kommer vaccineringen att första hand erbjudas i samarbete med skolorna med start från den 11 oktober.
– Nu arbetar vi för att göra det på ett så bra sätt som möjligt tillsammans med kommunerna och följer myndigheternas rekommendationer, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Skolorna kommer att ta värdskapet

Region Värmland kommer fortsatt att ansvara för vaccineringen och skolan kommer att ha värdskapet i arbetet.
– Vi ser det som en jämlikhetsfråga att alla barn och deras vårdnadshavare får ta del av samma möjlighet till vaccination och tillgång till information inför sitt beslut, säger Jenny Dahlin som är skolchef i Hagfors kommun och deltar i planeringsarbetet.

Planeringsarbetet fortsätter nu tillsammans mellan regionen och kommunerna för att kunna börja vaccinera i samband med den 11 oktober i länet.

Vad gäller?

• Man ska ha fyllt 12 år för att vaccineras.
  • Vaccineringen kommer i första hand att erbjudas via skolorna.
  • Vaccineringen kommer påbörjas efter den 11 oktober.
  • Information om detta kommer att komma både från regionen och från skolan.
Tillbaka till Nyheter Region Värmland