Nyheter Ingesunds folkhögskola

Demokratin 100 år firas på Ingesunds folkhögskola

Finaldagen för vårt demokratiprogram som skulle ha varit torsdag 16 september blir flyttad till torsdag 23 september. Välkommen då!

Trevlig sommar

Nyckeln till ateljén - konstutställning i Arvika

Välkommen på utställningen "Nyckeln till ateljén" i Arvika mellan 27 och 30 maj.

Besök vår hantverksutställning på webben

Den ordinarie hantverksutställningen finns även i år digitalt. Nu kan du se de nya kursdeltagarnas fotogallerier där de presenterar ett urval av sina alster.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Vi är med på Studentums digitala utbildningsmässa 8 april

Snart är det dags för vårens stora digitala event för studieintresserade. Träffa Molkoms folkhögskola och Ingesunds folkhögskola live.

Till hösten firar vi demokrati

Ingesunds folkhögskolas demokratiprogram är ett av tjugo i landet som beviljats ekonomiskt stöd av den folkbildningsgemensamma satsningen #Vimåsteprata. År 2021 firar den svenska demokratin och den allmänna rösträtten 100 år och det ska vi också fira och uppmärksamma.

Välkommen på digital utbildningsmässa 10 mars

Onsdag den 10 mars är folkhögskolorna med på en digital utbildningsmässa. Där kommer vi att presentera våra allmänna kurser och hur det är att studera hos oss. Utbildningsmässan är anordnad av Samspelet och att den riktar sig till dig som kanske behöver extra stöd eller motivation för att komma igång med dina studier.

Intervjuer och färdighetsprov

Under våren 2021 kommer vi inte att ha enskilda intervjuer, färdighetsprov eller spelprov som vanligt på plats på skolan. Nedan ser du vad som gäller för kursen du söker till. För allmän kurs, hantverk och olika avtryck sker intervjuer löpande och musiklinjernas kurser har intervjuer under vecka 18. Du kommer att få mer information om hur din intervju kommer att gå till.

Nu stänger vi de gamla numren

För ett år sedan bytte hela Region Värmland till 010-telefonnummer. Hittills har våra tidigare och våra nya telefonnummer fungerat parallellt, men nu på söndag den 28 februari stänger vi de gamla numren för gott.

Välkommen på fönsterutställning

Mellan den 30 januari och 11 februari ställer hantverkskursen ut i fönstren på Ritz i Arvika.

God jul och gott nytt år!

En liten julhälsning. Vårterminen startar vi upp måndagen den 4/1 2021 med försiktighet och med nya utmaningar. Men innan dess...ha en fridfull jul och gott nytt år!

Årets motivtävling avgjord

Årets motivtävling där alla skolans deltagare får skicka in ett bidrag som resulterar i ett tryck på till exempel en tygväska eller en t-shirt är avgjord. Vi gratulerar Magnus Jakobsson, som studerar på vår hantverksutbildning, till vinsten.

Skolan går över till studier på distans

På grund av pågående pandemi och skärpta allmänna råd kommer skolan att gå över till distansstudier med start under vecka 47.

Nytt regeringsbeslut ger fler möjlighet att testa studier på folkhögskola

Nu i november träder regeringens beslut om att fler ska få aktivitetsstöd för studier via Arbetsförmedlingen i kraft. Det innebär att fler kommer att få möjlighet att testa på att börja studera, utan att behöva ta studielån.

Trevligt höstlov och halloween

Kursen Olika avtryck presenterar här en läskig filmhälsning.

Välkomna till ett nytt läsår!

Nu har vi rullat igång det nya läsåret 2020/2021.

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Den 17 augusti kommer vi att omsorgsfullt återgå från distansundervisning till närstudier.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Hantverksutställning på webben

Den ordinarie hantverksutställningen har bytt form till ett fotogalleri där kursdeltagarna presenterar ett urval av sina alster.

Tillbaka till Ingesunds folkhögskola