Studioteknik fördjupning

Studioteknik fördjupning riktar sig till dig som vill arbeta professionellt med ljudteknik och musikproduktion. Utbildningen är en del av Musiklinjen som gör det möjligt att samarbeta mellan skolans alla musikkurser.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Kurstyp: Särskild kurs
Längd: 1 år
Studietakt: 100 %
Start: Augusti
Sista ansökningsdag: 15 april.
Sena ansökningar behandlas, antagning sker i mån av plats.
Studiestödsnivå, CSN: Gymnasienivå (A1)
Internat: Ja
Intervju- och informationsdag: 
Antagning: Du kallas till en intervjudag. 

studioteknik ingesund

Det finns vissa krav på tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning. Det är även önskvärt att du spelar något instrument eller sjunger.

Utbildningen ger dig kunskap om musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering. Efter avslutade studier ska du kunna arbeta i en professionell musikstudio. Utbildningen möjliggör också fortsatta studier inom ljudteknik och/eller musikproduktion. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten.

Du har även ämnen tillsammans med de andra utbildningarna inom musik som till exempel kör, musikteori, bruksgitarr och brukspiano. Utbildningen ger dig också erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid.

Ansökan och antagning

Totalt antas ca 20 personer till Studioteknik grund och fördjupning. För att få börja studera direkt på Studioteknik fördjupning krävs ett arbetsprov. Arbetsprovet ska innehålla två låtar där du är inspelningstekniker och mixare. Gärna med eget arrangemang och komposition, men egenskrivet är inget krav. Formatet som gäller är .wav 44,1 khz 16/24bit bit stereo. Skicka låtarna med e-post till kursansvarig (se adress nedan) via länk till uppladdningstjänst. Bifoga även en beskrivning på ca en halv A4 där du berättar mer detaljerat om vilken funktion du haft under arbetet, hur tankarna har gått, hur processen gått till etc. Förutom arbetsprovet är det även önskvärt att du spelar ett kompinstrument och vill utveckla din röst. Ambitionen är att skapa en dynamisk grupp utifrån olika personligheter.

Ett antal sökande blir kallade till en intervju- och informationsdag. Under dagen genomförs en gruppövning i sång och rörelse samt ett samtal med lärare på skolan. Du som deltar vid intervju- och informationsdagen prioriteras vid antagningen.

Skicka låtar och bifogad beskrivning till: rasmus.bolin.andersson@regionvarmland.se

Utbildningens innehåll

Följande ämnen ingår i utbildningen:

  • Inspelningsteknik
  • Mixteknik och Mastering
  •  Ljudlaborationer i grupp
  •  Musiklyssning
  • Musikteori
  •  Körsång
  • Musikorienterade tillvalskurser
  •  Bruksspel gitarr/piano