Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet. Vi erbjuder rum eller boende i radhus. Här hittar du både studiero och umgänge med kompisar.

Ska du studera på Kretsloppshuset ansvarar du själv för att skaffa boende, men vi kan hjälpa till en del. Skolan har två stugor som kan hyras. Vi har några kontakter med privata uthyrare i närområdet. På våra skolor i Hagfors och Sunne finns inget internat.

Kostnader läsåret 2017/2018

(Med reservation för ändringar)

Helinackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka samt mat och fika 5 dagar i veckan.

I detta ingår: Frukost, lunch och middag samt förmiddags- och eftermiddagsfika (Obs: middag serveras ej på fredagar). Kost och logi går inte att dela på.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Litet rum 4140 kronor/ 4 veckor
  • Stort rum 4545 kronor/ 4 veckor
  • Del i dubbelrum 3825 kronor/ 4 veckor

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Internatavgift för hund är 200 kronor per fyra veckor och hund. Hund är tillåten endast i hus Abborren, Bävern och Cikadan. I övrigt råder förbud mot husdjur.  Kontakta internatföreståndaren i god tid om du önskar ta med ditt husdjur till internatet.

Rummen

Vi erbjuder boende i 8 radhus med 4 rum i vardera hus. Husen heter Abborren, Bävern, Cikadan, Duvan, Ekorren, Fasanen, Grävlingen och Haren. Det finns även rum i lokalen Älgen. Alla rum är möblerade med säng med madrass, skrivbord, stol, garderob, hylla och tvättfat. Du kan välja på stort eller litet enkelrum samt del i dubbelrum.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Varje radhus har ett gemensamt pentry och allrum. I Älgen finns ett kök och ett allrum. I samtliga kök/ pentryn finns porslin och köksutrustning. Toalett- och duschutrymmen är gemensamma.