Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet. Vi erbjuder internatboende inklusive måltider. Här hittar du både studiero och umgänge med kompisar.

Ska du studera på Kretsloppshuset ansvarar du själv för att skaffa boende, men vi kan hjälpa till en del. Skolan har två stugor som kan hyras. Vi har några kontakter med privata uthyrare i närområdet. På våra skolor i Hagfors och Sunne finns inget internat.

Kostnader läsåret 2019/2020

(Med reservation för ändringar)

Helinackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka samt mat och fika 5 dagar i veckan.

I detta ingår: Frukost, lunch och middag samt förmiddags- och eftermiddagsfika (Obs: middag serveras ej på fredagar). Kost och logi går inte att dela på.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Litet rum 4390 kronor/ 4 veckor
  • Stort rum 4795 kronor/ 4 veckor
  • Del i dubbelrum 4050 kronor/ 4 veckor

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Internatavgift för hund är 200 kronor per fyra veckor och hund och katt 150 kronor. Hund och katt är tillåten endast i vissa boenden. I övrigt råder förbud mot husdjur.  Kontakta internatföreståndaren i god tid om du önskar ta med ditt husdjur till internatet.

Rummen

Vi erbjuder boende i 8 radhus med 4 rum i vardera hus med gemensamt kök.  Det finns även rum i korridor boende. Alla rum är möblerade med säng med madrass, skrivbord, stol, garderob, hylla och tvättfat. Du kan välja på stort eller litet enkelrum samt del i dubbelrum.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Alla boenden har ett gemensamt kök och allrum. I samtliga kök/ pentryn finns porslin och köksutrustning. Toalett- och duschutrymmen är gemensamma.